TRAGEDIJA

STRAŠNA AVIONSKA NESREĆA U ŠVEDSKOJ U padu zrakoplova poginulo devet osoba, željeli su skočiti s padobranom...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.07.2019. u 22:25

An emergency services boat carrying wreckage parts arrives at a harbour near the site, where a small sports aircraft with nine people on board has crashed at Ume river outside Umea, Sweden, July 14, 2019. TT News Agency/Samuel Pettersson via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.
REUTERS

Mjesto na kojem se srušio zrakoplov

 

Devet Šveđana poginulo je prilikom rušenja aviona iz kojeg su trebali skočiti s padobranom nedaleko Umee, malog sveučilišnog grada na sjeveru Švedske, objavile su vlasti u nedjelju.

Mali avion, koji je bio namijenjen za prijevoz skakača s padobranom, srušio se na otoku u rijeku Ume nedugo nakon što je poletio s aerodroma u gradu Umei, rekao je glasnogovornik policije Peder Jonsson.

Policija je rekla da su sve žrtve bili Šveđani, a da je samo jedna osoba imala dvojno državljanstvo. Njihova imena nisu otkrivena.

Kralj Karlo XVI. Gustav izrazio je sućut.

"U pogledu današnje avionske tragedije izvan Umee koja je oduzela devet života, želim izraziti sućut. Moja obitelj i ja smo u mislima s njihovim obiteljima i rodbinom", napisao je na Facebooku.

Švedski premijer Stefan Lofven je rekao da su vlasti bile u bliskom kontaktu s nadležnim tijelima za istragu uzroka nesreće.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo