OLUJA

STRAŠNO NEVRIJEME U SAD-u Najmanje šest poginulih u mećavi i bujici, promet je u kaosu, a očekuju se nove poplave i snijeg

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.12.2018. u 14:42

An unidentified driver shovels a path for the driver of a car stuck and blocking the ramp from I-40 westbound to Cary Towne Boulevard in Cary, N.C. Sunday morning, Dec. 9, 2018., Image: 401589962, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Najmanje je šest osoba poginulo u nevremenu koje je zahvatilo Sjedinjene Države, gdje mećava, jak vjetar i kiša remete promet uobičajen u ovo doba godine.

Snježna oluja "Eboni" zahvatila je velik dio zemlje, od Velikih nizina u središtu do jugozapada.

Istodobno jugoistoku prijete poplave nakon obilnih kiša koje će potrajati do ponedjeljka.

U subotu su zabilježena tri nova smrtna slučaja, pa se broj poginulih u nesrećama povezanim s nevremenom popeo na šest.

U Minnesoti su dvije osobe poginule u prometnim nesrećama, pišu tamošnji mediji.

U Tennesseeju je žena izgubila život pokušavajući prijeći nabujali potok, objavila su glasila.

U Louisianei je žena poginula kada se na njezin automobil srušilo drvo, a u Kansasu je osoba izgubila život u prometnoj nesreći na zaleđenoj autocesti, objavila je policija . Šesta žrtva je smrtno stradala u sudaru automobila i ralice u Sjevernoj Dakoti.

Zbog obilnog snijega više od 1.300 letova je otkazano, a njih 12.200 kasni od četvrtka kada su počeli poremećaji u prometu, navodi mrežna stranica Flightaware koja prati zračni promet, prouzročivši dva kaotična dana u američkim zračnim lukama.

Od početka oluje Eboni u nekim dijelovima je palo 20 do 30 cm snijega. U Novom Meksiku bi moglo pasti 45 cm snijega, upozorile su meteorološke službe.

Unatoč čišćenju glavnih cestovnih pravaca, mnoge prometnice su i dalje zatvorene u Sjevernoj i u Južnoj Dakoti, u Minnesoti, Iowi i Arizoni, gdje su vlasti pozvale stanovnike da odgode putovanje.

Na jugu zemlje, gotovo 30 cm kiše je palo u Louisianei i u Mississippiju, gdje se nekoliko kuća moralo evakuirati.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo