MRAČNA TRADICIJA

Stravična priča iz Indije: Seljaci ubili djevojčicu (7) i njezinu jetru žrtvovali bogovima za bolju žetvu

Lalita Tati nestala je još u listopadu, a njezini su razmrcvareni ostaci pronađeni tjedan kasnije
 Screenshot

Sedmogodišnja djevojčica iz Indije ubijena je, a njezina je jetra izvađena kako bi poslužila kao žrtva za što bolju buduću žetvu, javlja Daily Mail . Dvojica muškaraca, obojica siromašni poljodjelci, uhićeni su u centralnoj Indiji zbog sumnje da su počinili ovo stravično ubojstvo, priopćila je danas indijska policija.

Lalita Tati nestala je još u listopadu, a njezini su razmrcvareni ostaci pronađeni tjedan kasnije - izjavio je Rajendra Narayan Das, viši policijski dužnosnik u okrugu Bijapur u pokrajini Chhattisgarh . Ovaj je pokrajina deseta po veličini u Indiji i vjerovanje u šamane, praznovjerje i alternativna medicina vrlo su duboko ukorijenjeni.

Muškarci su uhićeni prošlog tjedna i odmah su priznali da su ubili djevojčicu kako bi udovoljili bogove u nadi bolje žetve.

Tati je oteta kada se vraćala kući od susjeda gdje je gledala televiziju. Das je potvrdio kako policija prikuplja i ostale dokaze, osim priznanja ubojica, kako bi muškarce sigurno mogla optužiti za ubojstvo. Prijeti im kazna doživotnog zatvora ili čak smrt ukoliko budu proglašeni krivima.

Mediji su muškarce opisali kao članove plemena, aludirajući na to da su izvorni stanovnici pokrajine Chhattisgarh koji najčešće žive u siromaštvu te s manjkom ili nimalo obrazovanja.

Kada se točno žrtvovanje pojavilo u Indiji i koliki mu je opseg i dan danas je pitanje o kojem se raspravlja. Neki tvrde kako su se prvi dokazi žrtvovanja pojavili već oko 3000. p.n.e.

Iako je u 21. stoljeću žrtvovanje vrlo rijetko, neki se slučajevi još uvijek događaju u zabačenim područjima Indije. U prosincu prošle godine, sedam je osoba privedeno u pokrajini Maharashtra nakon žrtvovanja dvoje djece, 2 i 3 godine starosti. Prije dvije godine u Zapadnom Bengalu u hramu božice Kali pronađeni su glava i trup neimenovanog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:44