IT'S NOT COMING HOME...

'SVE JE GOTOVO, NAŠ SAN JE UMRO' Nogomet se ne vraća kući, pogledajte kako su tu činjenicu popratili vodeći engleski mediji na svojim naslovnicama

 
 Screenshot

Hrvatska je porazila Englesku s 2:1 u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, pa će tako Vatreni na ogled s Francuzima u nedjelju odlučivati tko će biti novi svjetski prvak.

Iako su uoči utakmice polufinala engleski mediji bili standardno bahati i arogantni, nakon utakmice promijenili su priču.

'Slomljeni snovi', 'Još četiri godine patnje', 'Sve je gotovo', naslovi su koji dominiraju internetskim izdanjima njihovih najčitanijih tiskovina.

Daily Mail tako uz naslov 'Sve je gotovo' piše kako su Englezi nakon ranog gola Kierana Trippiera iz slobodnjaka imali sve u svojim rukama, no Hrvatska ih je u nastavku nadigrala.

- Vraćaju se doma. Suze engleskih navijača dobrano su napunile njihove čaše s pivom. Sve nade srušene su nam u produžetku, piše Daily Mail.

Mirroru na naslovnici dominira fotografija uplakanog navijača i naslov 'Još četiri godine patnje', a Harry Kane poručuje 'kako će ovaj poraz boljeti neko vrijeme...'

'San je umro', piše Daily Star i još jednom podsjeća na milijune slomljenih srdaca.

Sun je patriotski raspoložen pa ističu 'Ponosni smo na vas', no u analizi podsjećaju kako su euforiju s početka utakmice zamijenile suze na kraju.

Ugledni Guardian ističe kako je 'engleski san uništen'.

- Bilo je to kao da gledate prekrasnu sliku koju upravo trgaju pred vama. Engleski igrači na kraju su izgledali poput zombija, piše Guardian.

U međuvremenu su stigle i naslovnice prvih izdanja samih novina, kojima dominiraju naslovi poput 'Kraj sna', 'Slomljeno srce', ali i 'Heroji' i 'Učinili ste nas ponosnima'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:57