DOBOJ ZAVIJEN U CRNO

SVI DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ JE ŽIVOT IZGUBILA ČETVEROČLANA OBITELJ Uoči sahrane roditelja i kćeri Kristine, ozljedama podlegla i druga kći Nikolina

Pogreb Zlatka, Slavice i Kristine Đedovac, u krugu jučer preminula Nikolina Đedovac
 Dnevni Avaz / Facebook

U nedjelju ujutro pokraj bosanskohercegovačkog grada Doboja dogodila se teška nesreća u kojoj je vlak naletio na automobil u kojem je bila četveročlana obitelj Đedovac.

Roditelji Zlatko (53) i Slavica (46) preminuli su na licu mjesta, dok su sestre Kristina (17) i Nikolina (18) s teškim ozljedama prevezene u bolnicu u Banja Luci. Kristina je preminula na putu prema bolnici, a u ponedjeljak je ozljedama podlegla i Nikolina.

– Usprkos maksimalno uloženim naporima, pacijentica N.Đ. (1999.) koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je jučer u 21.40 sati – rečeno je iz bolnice u Banja Luci, u koju je Nikolina primljena s teškim ozljedama glave i grudnog koša.

Prema pisanju medija u BiH, do nesreće je došlo oko četiri sata ujutro, a vozilom, VW Passatom, je navodno upravljala majka Slavica koja je zajedno s mužem otišla po kćeri u Doboj gdje su bile na rođendanskoj proslavi kod prijateljice. Još uvijek nije utvrđeno zbog čega je došlo do strašne nesreće, ali je potvrđeno da je strojovođa, čiji je alkotest bio negativan, davao signale i kočio kad je primijetio da automobil prelazi prugu.

Roditelji i kći Kristina pokopani su u utorak u mjestu Stanovi, dok će Nikolinin sprovod biti u četvrtak. Na sprovodu ispred crkve u Stanovima okupio se velik broj rodbine, susjeda i prijatelja kako bi se oprostili od tragično preminule obitelji, piše Novi.ba. Iz Medicinske škole Doboj, koju su pohađale Kristina i Nikolina, stigli su učenici i profesori koji su se u suzama i s cvijećem oprostili od svoje kolegice Kristine.

U dobojskoj Medicinskoj školi u utorak su bili i novinari Nezavisnih novina koji su dobili kratku izjavu ravnateljice škole Mirele Simić. Gospođa Šimić nije pristala na službeni razgovor, niti je novinarima dozvolila da razgovaraju s razrednim kolegama poginulih učenica jer su, kako kaže, u stanu šoka.

- Njima je danas bio prvi zajednički susret nakon tragedije. Djeca plaču, u šoku su. S njima je sada školski pedagog. Zabrinuti smo za đake zato što među njima ima dosta putnika, odnosno djece koja putuju u školu iz drugih gradova u Doboj - rekla je Mirela Simić o nesreći, zbog koje razred preminule Nikoline jučer nije došao na nastavu.

Da stvar bude gora, ista Medicinska škola je prije godinu i po dana također izgubila dvije učenice u prometnoj nesreći.

- Nismo se oporavili od nedavnog gubitka dvije učenice, koje su poginule prije godinu i pol dana, kada ih je u Petrovu udario automobil, a sada nas je ponovo zadesila tragedija - rekli su za Nezavisne novine iz Medicinske škole.

Susjedima poginule obitelji iz Stanova teško je bilo komentirati nesreću, a nije im jasno zašto je auto ostao na pruzi u trenutku kad je dolazio vlak. Oni također pričaju da poginuli Slavko navodno nije bio vozač jer je imao simptome noćnog sljepila, zbog čega je njegova supruga Slavica vozila.

- Pokojni Zlatko je moj susjed i školski prijatelj. Teško mi je bilo što reći. Bio sam jučer kod njegove kuće. Ovaj pružni prijelaz je glavni ulaz u selo, koje ima više od 300 kuća. Nije dobra preglednost, jer moraš autom doći skoro na prugu da bi vidio ide li vlak. Sedam nesreća je ovdje bilo u roku od dvije godine. Što to znači? Znači da nešto ne štima - rekao je za Nezavisne susjed Zlatko Popović.

Zbog velike tragedije načelnik Doboja Obren Petrović utorak je proglasio danom žalosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:07