4. RUJNA

TALIBANI ĆE SUDJELOVATI NA MIROVNIM PREGOVORIMA O AFGANISTANU Moskva ih je pozvala iako ih smatraju teroristima i u Rusiji su zabranjeni

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2018. u 22:38

Taliban fighters pose with weapons while detaining two unseen men for campaigning for presidential candidate Mullah Abdul Salam Rocketi in an undisclosed location in Afghanistan on August 19, 2009. REUTERS/Stringer (AFGHANISTAN POLITICS ELECTIONS CONFLICT CRIME LAW) - RTR26VV6
REUTERS

Talibani planiraju sudjelovati na afganistanskim mirovnim pregovorima u Moskvi 4. rujna, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenosi Interfax.

Lavrovovo ministarstvo objavilo je da je Rusija pozvala 12 zemalja, uključujući SAD, na mirovne pregovore koji se održavaju u trenutku kada Moskva preuzima istaknutiju ulogu u Afganistanu.

Moskva je podržala odluku afganistanske vlade da proglasi tromjesečni prekid vatre i izrazila žaljenje što su talibani ponudu u ponedjeljak odbacili.

Moskva je pozvala talibane na pregovore iako su u Rusiji zabranjeni i smatra ih se teroristima, rekao je dužnosnik ministarstva vanjskih poslova Zamir Kabulov.

Afganistanski veleposlanik u Moskvi Abdul Kayum Kuchai pozdravio je njihovo sudjelovanje u pregovorima, prenijela je RIA.

Rusija je organizirala međunarodne pregovore o Afganistanu u travnju prošle godine, no SAD nije sudjelovao, navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo