VIŠESATNA BORBA

TALIBANI UPALI U ZGRADU U KABULU NAKON ŠTO SU DETONIRALI KAMION BOMBU U eksploziji ranjeno najmanje 105 ljudi, uključujući 51 dijete

 
 AZIZ QAZIZADA / REUTERS

Afganistanske snage sigurnosti ubile su pet talibanskih naoružanih napadača koji su upali u zgradu u Kabulu u ponedjeljak nakon što su detonirali kamion bombu u čijoj je eksploziji ranjeno najmanje 105 ljudi, uključujući 51 dijete, rekli su dužnosnici.

Borba je trajala više od sedam sati, rekao je sigurnosni dužnosnik te dodao da su talibani u zgradi u izgradnji pucali na afganistanske snage koje su dotrčale na mjesto eksplozije da evakuiraju ranjene.

- Borba je završila smrću svih pet napadača - rekao je glasnogovornik ministarstva Nasrat Rahimi te dodao kako je više od 210 ljudi spašeno tijekom operacije.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

- Meta je bila tehnički pogon ministarstva obrane - rekao je talibanski dužnosnik u priopćenju.

Napad se dogodio nakon što je američki specijalni izaslanik za Afganistan Zalmaj Kalilzad održao sedmi krug mirovnih pregovora s talibanskom islamističkom skupinom u Kataru s ciljem okončanja 18-godišnjeg rata u Afganistanu.

Mirovni pregovori usredotočili su se na četiri pitanja - protuterorizam, povlačenje stranih trupa, dijalog unutar Afganistana te sveobuhvatni prekid vatre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:09