SRAMOTNI SKANDAL

TALIJANSKA JAVNA TELEVIZIJA U NEUGODNOJ DVOJBI Imaju ekskluzivni intervju sa sirijskim predsjednikom al-Asadom, ali nisu sigurni žele li ga emitirati

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2019. u 15:39

Syria's President Bashar al-Assad speaks during an interview with Denmark's TV 2, in this handout picture provided by SANA on October 6, 2016. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. - RTSR1P8
SANA/Handout / REUTERS

Bašar al-Asad

Talijanska javna televizija RAI našla se u nezgodnoj situaciji - dobila je ekskluzivni intervju sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, ali nije sigurna želi li ga emitirati.

Monica Maggioni, bivša dopisnica s Bliskog istoka i šefica RAI-ja, dobila je taj intervju, ali nijedan program vijesti niti postaja RAI-a zasad nisu pristali emitirati ga.

"Nijedan program RAI-a nije to naručio. Stoga nije mogao biti unaprijed dogovoren datum emitiranja", rekao je glavni direktor RAI-a Fabrizio Salini.

Po izjavi koja se pripisuje sirijskom predsjedništvu i koju je na Facebooku objavio portal Syriana Analysis, Maggioni se sastala s Asadom 26. studenoga.

Intervju je trebao istodobno biti emitiran na RaiNews24 i sirijskim nacionalnim medijima 2. prosinca, ali su Talijani već nekoliko puta tražili odgodu, navodi se u izjavi.

RAI nije ponudio novi datum, navodi sirijsko predsjedništvo, "za emitiranje intervjua niti je dao objašnjenja, što bi moglo značiti da intervju neće biti objavljen".

U izjavi se kaže da je to "još jedan primjer pokušaja Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji" te da će sirijski mediji objaviti intervju u ponedjeljak u 19 sati po GMT-u ako ga RAI nastavi odgađati.

Glasnogovornica je rekla da RAI još uvijek razmatra što da učini s intervjuom. Sindikat novinara RAI-ja pozvao je talijansku javnu televiziju da hitno razjasni taj "sramotni skandal".

Izdvajamo