INCIDENT U BELGIJI

TALIJANSKOG CRTAČA STRIPOVA I NJEGOVOG MUŽA BRUTALNO PRETUKLA HRVATICA S DEČKOM! 'Dočekali su nas na parkingu i premlatili metalnom polugom'

 
 Facebook

Talijanski crtač stripova Mauro Padovani (47), koji živi u Belgiji, na Facebooku je objavio šokantne fotografije sebe i svog muža Thomasa Freemana (59), snimljene nakon napada svojih susjeda, Hrvatice koju su lokalni mediji identificirali kao Yesmine R. (21) i njezina dečka Bugarina (23), koji su ih brutalno premlatili u Gentu. Par je uhićen.

Belgijski i talijanski mediji javljaju kako se ovaj homofobni napad dogodio prošlog tjedna, a napadačima nije smetala ni činjenica da je Padovanijev muž teško bolestan (ima Alzheimerovu bolest).

Uznemirujuće fotografije dvojice pretučenih muškaraca prenijeli su brojni mediji, Padovanijeva objava kojom je želio upozoriti na ovaj bezuman čin nasilja podijeljena je na tisuće puta, a incident je potresao mirni belgijski grad Gent, piše talijanski portal Genova Today čijim novinarima je Padovani opisao što se dogodilo.

- Thomasa i mene napali su naši susjedi, bilo je uistinu brutalno. Mom mužu je prije tri godine dijagnosticirana Alzheimerova bolest, on je poput djeteta. Napali su nas metalnom polugom... - rekao je Padovani.

Naveo je kako ovo nije prvi incident koji su doživjeli s ovim nasilnim parom. - To traje već četiri godine, život su nam pretvorili u pakao. Toma su prije dvije godine udarili u glavu, a ja sam bio napadnut prije dva mjeseca - priča Padovani.

Ističe kako je djevojka, koja živi iznad njih, s terase bacila dvije cigle na njega, promašivši ga za dlaku. - Policija nikada nije ništa učinila - rekao je.

Posljednji napad dogodio je na parkingu za invalide, a mlaćenje je počelo nakon što je djevojka pljunula na staklo njihovog automobila... Ovaj put je policija ipak reagirala i uhitila Hrvaticu i njenog dečka.

- Da, oboje su uhićeni. Djevojka ima zabranu prilaženja, a mladić je u zatvoru gdje će i ostati mjesec dana. Sud će potom odlučiti što će s njim - kaže Padovani.

Belgijski mediji navode da je Yesmina R. prošlog tjedna puštena iz pritvora. Pod policijskom se pratnjom vratila u stan kako bi pokupila svoje jednogodišnje dijete i stvari, ali joj nije dozvoljeno da ostane ondje.

Sljedećih mjesec dana ne smije boraviti u Gentu. Zabranjen joj je svaki kontakt sa susjedima koje je pretukla. Ovo joj nije prvo kazneno djelo, već je 2015. godine osuđena zbog nasilne krađe.

Njenom dečku prijeti dvogodišnja zatvorska kazna zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Inače, prema belgijskim zakonima, ako se utvrdi da je zločin motiviran mržnjom prema homoseksualnom paru, napadačima prijeti udvostručenje kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:48