SMRTONOSNI IMPLANTATI

Teroristi zabrinuli svijet: Bombaši samoubojice će eksploziv nositi u tijelima

Muškarci će bombe skrivati na predjelu stražnjice, a žene u grudima
(FILES) In this picture taken on September 26, 2008, Fighters with Afghanistan's Taliban militia stand on a hillside at Maydan Shahr in Wardak province, west of Kabul. World powers supported Afghan President Hamid Karzai's plan to woo moderate Taliban fighters who disarm, as it emerged that senior figures in the Islamist militia held secret talks with UN officials. While leaders meeting in London to discuss the war-shattered country agreed to back a multimillion-dollar fund for militants who lay down their arms, a UN official said UN envoy Kai Eide had met Taliban members in Dubai January 2010. AFP PHOTO / FILES
 AFP

Zrakoplovne kompanije diljem svijeta su u panici jer se pojavila glasina kako će teroristi bombe nositi u svojim tijelima, zbog čega će ih biti teško ili potpuno nemoguće otkriti, otkrile su američke obavještajne službe.

Smatra se kako je to dio odgovora na ubojstvo Osame bin Ladena, ali i da je samo djelić onoga što teroristi planiraju . Zbog toga je potrebno što brže i bolje pripremiti aerodrome, kolodvore i sva mjesta gdje postoji velika cirkulacija ljudi.

Stručnjaci će objasniti djelatnicima na kojim dijelovima tijela da obrate najviše pažnje, a i skeneri će biti posebno prilagođeni kako bi bolje detektirali sve pojave na ljudskom tijelu. Vjeruje se kako će muškarci eksploziv (PETN) držati na predjelu stražnjice i butova, a žene u grudima poput implantata.

No nisu američke obavještajne službe prve na tragu ovakvom načinu terorizma. Prošle godine je britanski MI5 upozorio na bombe koje će teroristi skrivati u svojim tijelima. Dokaze za to su otkrili tijekom razbijanja jedne od ćelija zemlji.

Očito je teorija postala stvarnost i nove opasnosti prijete zapadnom svijetu koji terorističke organizacije doživljavaju kao smrtnog neprijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:42