VOZAČICA AUTOBUSA

TKO JE IRENA IVIĆ, NOVA HEROINA AMERIKE KOJA JE SPASILA BEBU NA ULICI? Rođena je u Srbiji, bila je učiteljica, otišla je u potrazi za boljim životom

 
 Youtube/Screenshot

Vjerojatno nema novinskog portala koji nije prenio vijest o apsolutnoj junakinji dana Ireni Ivić, vozačici autobusa iz Milwaukeeja koja je zaustavila vozilo kako bi spasila maleno dijete koje je posve samo trčkaralo ulicom.

Svi odreda ju prozivaju heroinom ili junakinjom dana, a njezin poslodavac, Tranzitni sustav okruga Milwaukee, posebno je ponosan na svoju zaposlenicu te joj je uručio plaketu u znak posebne zahvalnosti za ovaj čin.

- Ono što je učinila izlazi iz okvira njezinog posla. Učinila je pravu stvar, ovakve stvari se ne uzimaju zdravo za gotovo. Hvala ti što si bila tako dobar čovjek, rekao je Chris Abele, koji je na čelu izvršne vlasti u Milwaukeeju.

Na konferenciji za novinare u povodu ovog događaja Irena ivić je otkrila da je porijeklom iz Srbije, a u Sjedinjene Države je došla prije 12 godina, a zadnji pet godina radi u Tranzitnom sustavu Milwaukeeja. Srpski mediji pišu da je Irena Ivić iz Prokuplja.

- Koliko se sjećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, rekao je za agenciju Beta Irenin nećak Vuk Drobnjak, profesor violine.

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba, a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema jer sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla naći posao. Na pressici je i sama otkrila da je nekada radila kao učiteljica.

- Kako bi pronašla posao morala je prvo naučiti jezik, a onda i voziti jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona", rekao je Vuk.

- Da dobije posao vozača kamiona u Americi pomogla joj je i sretna okolnost jer je na dobila na lutriji zelenu kartu, prisjetio se se Vuk.

- Pokazalo se da je njezina odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj povjerili vožnju školskog autobusa, gde je najbolje došla do izražaja njezina humanost i ljubav prema deci koju je sad cijelom svijetu pokazala", rekao je Vuk.

Dodaje da ga ova priča o spašavanju bebe nije puno iznenadila jer je Irena u Prokuplju poznata kao veliki humanist te potječe iz takve obitelji.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF-a a radio je i u razvojnom programu EU PROGRES zahvaljujući kojemu su u Prokuplju provedene mnoge akcije pomoći školama te pri izgradnji infrastrukture.

- Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovnost i bila primjer Amerikancima, a posebno što je spasila dijete migranata, koji su, kako sam čuo, pobjegli iz Mijanmara", ističe Vuk Drobnjak.

- Živim u autobusu 12 godina. Kada sam ugledala dijete na ulici, nisam mogla vjerovati da ga je netko tako ostavio na ulici, odgovarala je Irena Ivić novinarima na pressici na nespretnom engleskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:14