PRORAČUN ZA IDUĆU GODINU

TRUMP ĆE TRAŽITI VEĆI VOJNI PRORAČUN NEGO SE OČEKIVALO Riječ je o cifri koja je daleko iznad brojke od 700 milijardi dolara koju je spomenuo ranije

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2018. u 08:07

Dec 8, 2018; Philadelphia, PA, USA; President Donald Trump participates in a coin toss ceremony before the 119th Army-Navy game at Lincoln Financial Field. Mandatory Credit: Danny Wild-USA TODAY Sports
Danny Wild-USA TODAY Sports / USA TODAY Sports

 

Američki predsjednik Donald Trump podržao je plan da se od Kongresa za vojni proračun za sljedeću godinu zatraži 750 milijardi dolara, priopćio je u nedjelju američki dužnosnik koji je signalizirao povećanje troškova u vrijeme potencijalnog stezanja pojasa drugdje u vladi.

Trump, suočen s proračunskim deficitom na šestogodišnjoj razini, rekao je početkom ove godine da će predložiti smanjenje potrošnje svojih agencija za 5 posto, ali da će vojska biti uvelike pošteđena.

Iznos od 750 milijardi dolara više je od 733 milijarde dolara, koliko se očekivalo da će zatražiti Pentagon i daleko iznad brojke od 700 milijardi dolara koju je Trump spomenuo u listopadu.

Američki dužnosnik, koji je govorio pod uvjetom da ostane anoniman, izjavio je kako je ministar obrane Jim Mattis posljednjih dana razgovarao o proračunu s Trumpom i i da je tijekom te rasprave bilo jasno da je Trump želio "ubrzati napredak koji je njegova administracija napravila u obnovi vojske".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo