PREDSJEDNIK SAD-A PROTIV ZUCKERA

Trump traži ostavku šefa CNN-a

 REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump napao je na Twitteru predsjednika medijske kuće CNN Jeffa Zuckera, objavivši kako bi on trebao dobiti otkaz, prenosi u četvrtak BBC.

Trump smatra kako CNN-ova "mržnja" prema njemu čini tu organizaciju "nesposobnom funkcionirati".

"Mali Jeff Z radi grozan posao, njegov rejting je grozan, a AT&T mu treba dati otkaz kako bi sačuvao svoju vjerodostojnost", napisao je Trump, referirajući se na multinacionalnu tvrtku koja upravlja tom mrežom.

Zucker je na bolovanju dugom šest tjedana jer se oporavlja od operacije srca.

Američki predsjednik dugo je u sukobu s CNN-om, a to je eskaliralo prošlog tjedna nakon što je Lanny Davis, sadašnji odvjetnik bivšeg Trumpovog advokata Michaela Cohena, priznao da je toj medijskoj kući dao lažne informacije, prenose američki mediji.

CNN je prošli mjesec objavio ekskluzivnu priču kako Cohen tvrdi da je njegov bivši šef Trump unaprijed znao za susret članova njegovog stožera za predsjedničke izbore i ruskog operativca 2016. godine. Njihov izvor za tu vijest, prema njegovim riječima, bio je Davis.

Vijest su prenijeli i drugi američki i svjetski mediji poput Washington Posta i NY Posta, no Davis je ovog tjedna objavio da Cohen ipak nije to tvrdio, nakon čega su američki mediji povukli priču.

CNN i dalje stoji uz svoju priču tvrdeći kako ima barem još jedan izvor za nju i jer sumnja da je Davis promijenio svoj iskaz zbog straha da će Cohen zbog toga snositi pravne posljedice jer je pred Senatom svjedočio da nije imao znanja o sastanku s Rusima u Trump Toweru, pišu američki mediji.

"Ne mogu dovoljno snažno istaknuti koliko većina medija piše neistina. Istina im nije važna, imaju samo svoju mržnju i agendu. To uključuje lažne knjige koje o meni izlaze cijelo vrijeme i koje su, uvijek na temelju anonimnih izvora, puka fikcija. Neprijatelji naroda!", dodao je Trump na Twitteru.

Cohen je bio dio Trumpovog unutarnjeg kruga više od deset godina. Radio je kao njegov osobni odvjetnik u Organizaciji Trump te je nastavio savjetovati predsjednika nakon izbora.

Njihov se odnos proteklih mjeseci pogoršao, a Cohen je sredinom kolovoza postigao nagodbu s njujorškim saveznim tužiteljima oko financijskih nepravilnosti tijekom kampanje, bankovne prevare i neplaćanja poreza.

Cohen, koji je svojedobno rekao da je spreman "primiti metak" za svojeg moćnog šefa, rekao je sudu da je uoči kampanje i na Trumpov zahtjev dao novac dvijema ženama koje su tvrdile da su s budućim predsjednikom bile u ljubavnoj vezi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:17