PRESPAVAT ĆE U NEUMU

TURISTI IZ WUHANA PRESPAVAT ĆE U NEUMU Vlasti BiH pojačali mjere opreza, na ulasku u zemlju pregledat će ih djelatnici Zavoda za javno zdravstvo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.01.2020. u 17:32

Security personnel wearing protective clothing to help stop the spread of a deadly virus which began in Wuhan, stands at a subway station in Beijing on January 26, 2020. - China on January 26 expanded drastic travel restrictions to contain a viral epidemic that has killed 56 people and infected nearly 2,000, as the United States, France and Japan prepared to evacuate their citizens from a quarantined city at the outbreak's epicentre. (Photo by NOEL CELIS / AFP)
AFP

 

Bosanskohercegovačke vlasti pojačale su mjere opreza nakon pojave smrtonosnog koronavirusa, potvrdili su zdravstveni i dužnosnici granične policije koji nadziru kineske turiste i radnike angažirane u toj zemlji.

Kineski turisti, od kojih je 18 podrijetlom iz grada Wuhana, grada koji je epicentar novog koronavirusa, doputovat će iz Dubrovnika u Neum gdje će prespavati.

Ti kineski turisti od subote borave u Republici Hrvatskoj, a na ulasku u BiH pregledat će ih djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, potvrdili su iz Granične policije BiH.

- Čekamo upute ministarstva zdravstva Federacije BiH kako postupiti prema ovim turistima - rekla je za Hinu glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican. Dodala je kako se prema njima odnosi kao i prema svim drugim strancima.

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH dodali su da su i radnici angažirani na izgradnji autoceste na koridoru Vc kod Čapljine pod pojačanim nadzorom.

Ravnatelj zavoda dr. Davor Pehar izjavio je da nema mjesta panici. Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić dodao je kako su veliki bolnički centri već poduzeli potrebne mjere za pojavu koronavirusa.

- Mi smo zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH već poduzeli preventivne mjere. Svi veći bolnički centri osigurali su prostore koji bi bili izoliorani u slučaju da se pojave slučajevi novog koronavirusa - rekao je ministar Mandić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo