‘VESELA I NAOPAKA‘

TV nastup načelnice policije u srpskom gradu o kojem bruji susjedstvo: ‘Pogledajte zastavu na uniformi‘

Reagirao je i sindikat policije Sloga Užice koji je optužuje za ‘narušavanje ugleda policije i povredu službene dužnosti‘

Vesela Milovanović

 Screenshot

Načelnica Policijske uprave u srpskom Smederevu Vesela Milovanović izazvala je dosta pozornosti gostovanjem na lokalnoj televiziji i postala zvijezda društvenih mreža, javlja Nova.rs.

No, ne zbog svojih izjava nego neobičnih detalja na njenoj svečanoj uniformi.

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama, reagirao je i sindikat policije Sloga Užice koji je optužuje za "narušavanje ugleda policije i povredu službene dužnosti".

"Prošlog tjedna na ‘Televiziji Smederevo‘ gostovala je u svečanoj uniformi načelnica Policijske uprave Smederevo Vesela Milovanović. Teme emisije su bila serijska ubojstva u Srbiji i razoružavanje građana Srbije. Ono što je gledateljima emisije upalo u oči je elementarno nepoznavanje Uredbe o uniformi, oznakama i opremi policijskih službenika koje je načelnica iskazala", navodi se u priopćenju i dodaje:

"Načelnica je morala znati koji je redoslije boja na srpskoj zastavi i kako se stavljaju epolete na ramenima. U ovom slučaju gledatelji su mogli vidjeti da su činovi naopačke stavljeni, a da je zastava Srbije naopačke okrenuta pa je izgledala kao zastava Ruske Federacije. Takvim ponašanjem načelnica Policijske uprave Smederevo je izvršila laku povredu službene dužnosti propisanu članom 206. Stav 1. Točka 5. Zakona o policiji", poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:53