MUČNO PRIZNANJE

TV voditelj: Ugušio sam bolesnog ljubavnika jastukom

Ray Gosling, veteran dokumentarnih emisija priznao je da je prije više godina jastukom ugušio ljubavnika oboljelog od AIDS-a kojem liječnici više nisu mogli pomoći.

Voditelj na BBC-ju kaže da se s bolesnim muškarcem, kojeg nije imenovao, dogovorio kako će mu pomoći umrijeti kada mu bol postane neizdrživa - i ne kaje zbog toga.

Svoje neočekivano priznanje iznio je u BBC-jevom showu 'East Midlands’ Inside Out' u kojem je govorio o vlastitom pogrebu.

- Ubio sam jednom jednog čovjeka, bio je mladac, moj ljubavnik, a bolovao je od AIDS-a – rekao je Gosling. – Jedno poslijepodne liječnik je rekao da više ništa ne možemo učiniti. Trpio je strašne, užasne bolove. Rekao sam liječniku da me nakratko ostavi samoga s njim. Kada je otišao uzeo sam jastuk i ugušio ga. Liječnik se vratio, a ja sam mu rekao 'otišao je'.

Na pitanje zašto je priznao eutanaziju nakon toliko godina, Gosling je rekao kako je sreo mnoge ljude u sličnoj situaciji čiji su voljeni predugo patili nepodnošljivu bol. Objasnio je da su za njihovu tajnu znali tek neki članovi obitelji njegova ljubavnika.

Emisija je emitirana samo nekoliko tjedana prije nego što će britanski javni tužitelj Keir Starmer objaviti smjernice koje mnogi doživljavaju kao uvođenje potpomognutog samoubojstva u britansko pravosuđe na mala vrata.

Trenutno je pomaganje u samoubojstvu u toj zemlji zabranjeno a maksimalna kazna je 14 godina zatvora. Međutim, u prošlih desetak godina više od 100 Britanaca odvelo je svoje voljene u 'kliniku za samoubojice' Dignitas u Švicarsku u kojoj su zakoni o eutanaziji znatno blaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50