DOLIJALI KRADLJIVCI

U AUSTRIJI UHIĆENA BANDA IZ BIH KOJA JE KRALA BICIKLE Plijen su poslije prebacivali preko granice i prodavali u Banja Luci

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.02.2019. u 17:35

, Image: 33875969, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Policija u Austriji uhitila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banja Luci, priopćila je policije savezne pokrajine Gornje Austrije u ponedjeljak.

„Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura“, priopćila je policija.

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banja Luci koji je robu, pri čemu se uglavnom radi o biciklima, ali i o alatu, preprodavao dalje. On se u priopćenju navodi i kao naručitelj robe.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhićeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se predbacuje serija provala kao dio aktivnosti organiziranog kriminala.

Na nalog državnog odvjetništva u Steyru prije nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banja Luci prilikom kojeg su pronađeni bicikli, ali i mnoštvo dijelova koje je u međuvremenu nemoguće povezati s biciklima registriranim u Austriji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo