PUT U RAJ ZLATNIM ŠUTEM

U bolnicama muke ublažavaju heroinom! Zato je Engleska najbolje mjesto za umiranje

Najviše ljudi želi umrijeti u Engleskoj, gdje heroinom ublažavaju bolove

Starije osobe imaju najveći strah od umiranja u bolovima, a Engleska je najbolje mjesto za umiranje – pokazalo je istraživanje koje je napravila singapurska fondacija 'Lion', a prenosi B92.

Heroin je u Britaniji tijekom 90 godina bio dostupan kao lijek protiv bolova u posljednjoj fazi života odnosno bolesti, kada su bolovi najjači. Specijalisti za rak u londonskoj bolnici 'Thomas' kažu da pacijenti pred kraj života primaju 1.500 mg svakog sata, dok je 5 mg normalna doza za postoperativni oporavak. Ako se rak ne vrati, pacijente 'skidaju' s heroina u roku od tri tjedna.

S druge strane, SAD i Kanada nisu tako 'popularni za umiranje' jer u Sjevernoj Americi prevladava mišljenje da je morfin gotovo jednako dobar kao i heroin. Međutim, heroin je jači, brže se kreće kroz organizam i stvara blagi osjećaj euforije. Ipak, u Kanadi se rijetko koristio, jer se heroin za pacijente čuvao na tajnim lokacijama i morao se prenositi uz policijsku pratnju do bolnice. Na kraju je njegov uvoz u Kanadu potpuno prestao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:18