NESREĆA KOD BRATUNCA

U BOSNI I HERECEGOVINI SE SRUŠIO HELIKOPTER Policija i EUFOR nemaju pojma čiji je: 'Naši su svi na broju'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U okolici Bratunca u istočnoj Bosni u ponedjeljak se srušio helikopter, a na mjesto nesreće upućene su spasilačke ekipe koje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo, potvrđeno je u poslijepodnevnim satima iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Prema dostupnim informacijama letjelica se srušila kod mjesta Konjević Polje, a potvrđeno je jedino kako nije riječ o helikopteru iz sastava mirovnih snaga Europske unije (EUFOR).

Iz EUFOR-a su posredstvom Twittera objavili kako su informirani o incidentu kojega su opisali kao "tragični događaj" te kako i njihovi vojnici pružaju pomoć spasiocima.

"Možemo potvrditi da su sve EUFOR-ove letjelice na sigurnom i na broju", priopćeno je iz zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik provjeravaju navode o padu helikoptera na području Bratunca.

Direktor Zrakoplovnog servisa RS Sreten Ilić u razgovoru za N1 kazao je da je i on dobio informaciju o padu helikoptera, ali da ništa ne može potvrditi službeno.

"Mi smo to čuli od policije, kružili smo, ostali 20 minuta i ništa nismo uspjeli vidjeti u tom području. Nadamo se da je lažno", kazao je Ilić za N1.

Na pitanje novinara N1 čiji je helikopter rečeno je da nije od Vlade RS, niti Helikopterskog servisa.

"Naši su svi na broju", kažu u MUP-u RS za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:32