TERORISTI U BIJEGU

U NAPADU NA ZATVOR POBJEGLI OPTUŽENI ZA TERORIZAM Napali zatvor u Bahreinu, jedan policajac ubijen, za bjeguncima i počiniteljima se traga

Policija u Bahreinu, ilustrativna fotografija
 Hamad I Mohammed / REUTERS

Naoružani muškarci u nedjelju su napali jedan zatvor u Bahreinu i time su zatvorenicima optuženima za terorizam omogućili bijeg pri čemu je jedan policajac ubijen, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova te zemlje.

Snage sigurnosti pokrenule su potrage i uhitile nekoliko osoba, a i dalje tragaju za bjeguncima iz zatvora, dodalo je ministarstvo na društvenoj mreži Twitter. Objavili su i fotografiju ubijenog policajca.

Ministarstvo navodi da je na meti napada bio središnji zatvor u mjestu Jau gdje su u zatvorima brojni šijitski stanovnici Bahreina optuženi za nasilje.

Bahrein od veljače 2011. potresaju prosvjedi šijita. U toj malenoj državi Perzijskog zaljeva koju vodi sunitska dinastija Al-Khalida, šijiti su većinsko stanovništvo i zahtijevaju uspostavu ustavne monarhije i više razumijevanja za njihove interese.

Nekoliko organizacija za zaštitu ljudskih prava nedavno je izrazilo strahovanja zbog niza sudskih procesa protiv šijitskih oporbenih čelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:58