PLIJEN U RUKAMA POLICIJE

U OBITELJSKOJ KUĆI PRONAŠLI 2 MIL. EURA UKRADENIH U VELJAČI Vlasnik novac skrivao u podrumu, a nevjerojatna pljačka odvijala se po filmskom scenariju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.07.2018. u 20:03

Reuters

LYON - Više od 2 milijuna eura ukradenih iz kombija za prijevoz novca u Švicarskoj 8. veljače, pronađeno je blizu Lyona prema izvoru bliskom istrazi.

Oko 2,4 milijuna švicarskih franaka, ili 2,06 milijuna eura pronađeno je u kući jednog 44-godišnjaka, koji je optužen i zatvoren tijekom policijske operacije krajem lipnja, precizirao je taj izvor u srijedu i potvrdio informacije francuskog dnevnog lista Le Parisien.

Plijen ove nevjerojatne pljačke, kojoj je prethodila otmica kćeri jednog od pratitelja transporta, najprije je procijenjen na između 20 i 30 milijuna švicarskih franaka i kasnije spušten na između 10 i 15 milijuna franaka.

Osumnjičeni, nepoznat policiji, optužen je za "skrivanje plijena oružanog napada" i pritvoren je. List Le Parisien-Aujourd'hui navodi da je on rekao da je sakrio taj novac u svom podrumu na zahtjev "treće osobe".

Dvojica pratitelja transporta i kćer jednoga od njih koja ima 22 godine i bila je oteta, bili su nakon pljačke u pritvoru i zatim su pušteni. Djevojka je rekla da su je lažni vodoinstalateri oteli iz doma na dan pljačke krajem poslijepodneva.

Oni su ju prisilili da telefonira ocu koji radi u Švicarskoj za tvrtku koja se bavi prijevozom novca.

Njezin otac je s kolegom prevozio novac u blindiranom kombiju. Ispričao je da su mu naložili da preda sadržaj trojici muškaraca koji ga čekaju na parkiralištu blizu mjesta Charvornay, u kantonu Vaud.

Djevojku su pustili i pronašao ju je jedan prolaznik na cesti blizu Švicarske.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo