TERORISTIČKI NAPAD?

U Rusiji vlak izletio s tračnica, 39 poginulih, 96 ozlijeđenih

Police officers stand guard at the site of a train derailment near the village of Uglovka, about 400 km (249 miles) northwest of Moscow, November 28, 2009. At least 25 people were killed and 95 more injured when a Russian express train came off the rails late on Friday in what the national railway company said could have been a bomb attack. REUTERS/Denis Sinyakov (RUSSIA POLITICS DISASTER TRANSPORT)
 REUTERS

MOSKVA - Najmanje 39 osoba je poginulo, a gotovo stotinu ozlijeđeno u petak u izlijetanju s tračnica četiriju vagona putničkoga vlaka koji je vozio iz Moskve za Sankt Peterburg.

Zbog činjenice da su se na kobnom vlaku nalazila 663 putnika, broj bi mogao biti i veći.

Na mjesto nesreće stigla su vozila Hitne pomoći, policija i spasilačke ekipe. Dio ozlijeđenih prebačen je željeznicom do najbližih bolnica u tom području.

Ruske vlasti na konferenciji za novinare nisu isključile mogućnost da se radi o terorističkom napadu. Iz izvora bliskih službama sigurnosti doznaje se da je na mjestu nesreće otkriven mali krater koji navodi na zaključak da je pod tračnice bila podmetnuta neka eksplozivna naprava.

Na istoj pruzi 2007. godine bila je podmetnuta bomba. U eksploziji je tada ozlijeđeno 27 ljudi. (A.V.; N.J.D.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:26