ZA SEKULARNOST

U ŠKOLAMA ĆE DIJELITI SOTONISTIČKE BOJANKE 'Želimo djeci omogućiti pristup različitim mišljenjima'

 Satanic Temple

LOS ANGELES - Nakon što je Odbor za obrazovanje školskog okruga u Orange Countyju u Kaliforniji dopustio kršćanskoj grupi dijeljenje promotivnih religijskih materijala prvašićima, rupu u zakonu o razdvajanju Crkve i države odlučio je iskoristiti i Sotonistički hram, koji će djeci u prvim razredima dijeliti bojanke za ‘djecu sotoniste’.

Zajedno s neprofitnom udrugom Zaklada za slobodu od religije (FRFF), Sotonistički hram odlučio je reagirati na, po njima skandaloznu odluku kojom se dopušta dijeljenje kršćanskih pamfleta djeci u školama.

Kako američki ustav zabranjuje diskriminaciju bilo koje religije, odluka Odbora za obrazovanje znači da bi morao dopustiti dijeljenje promotivnih materijala i bilo kojoj drugoj religiji, pa je Sotonistički hram izradio knjigu aktivnosti za djecu u kojoj promiče sotonističku životnu filozofiju i vrijednosti.

- Ne želimo postaviti presedan dijeljenja naših religijskih materijala u javnim školama, rekao je glasnogovornik Sotonističkog hrama Lucien Greaves.

- Vjerujemo da naše ustavne vrijednosti iskrenije poštujemo ako držimo Crkvu i Državu odvojenima. No, ako će školski Odbor dopustiti religijske pamflete i Biblije u školama, mislimo da je odgovorno pobrinuti se da ti učenici dobiju pristup različitim religijskim mišljenjima, tvrdi Greaves.

Pred školskim Odborom sad su dvije opcije - ili zabraniti dijeljenje bilo kakvih religijskih materijala, ili dopustiti dijeljenje sotonističkih bojanki. Prema izvještajima sa sastanka koji se održao u utorak, Odbor će ipak zabraniti dijeljenje svih materijala.

Cijelu sotonističku bojanku možete pogledati OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:35