HOROR U NOTTINGHAMU

UBOJSTVO STUDENTICE STROJARSTVA IZAZVALO BIJES NA DVA KONTINENTA Banda od deset djevojaka mlatila ju je sve dok se nije onesvijestila u autobusu

 
 Facebook

Ubojstvo 18-godišnje studentice strojarstva Mariam Moustafe u engleskom Nottinghamu izazvalo je lavinu reakcija ne samo u Velikoj Britaniji, već i u njezinom rodnom Egiptu. Mariam je umrla u srijedu od posljedica brutalnog napada koji se dogodio još 20. veljače. Engleska policija ne otkriva previše detalja o napadu koji se dogodio na ulici, ali u Egiptu nemaju previše dilema zašto je studentica ubijena - smatraju da je napad bio rasistički motiviran.

Glavni egipatski tužitelj zatražio je od britanskih vlasti više informacija o napadu na Mariam, prenosi BBC, a uskoro je uslijedio i odgovor Britanaca:

- Istraga još nije gotova, ali čini se da se ne radi o zločinu iz mržnje. Naporno radimo i više informacija ćemo dobiti nakon završetka istrage.

Prije nego što je studentica podlegla ozljedama, policija je uhitila 17-godišnjakinju za koju sumnjaju da je napadala Mariam, al je ubrzo puštena na slobodu nakon što je plaćena jamčevina. No, ujak ubijene djevojke kaže da u napadu u blizini Victoria Centra u Nottinghamu nije sudjelovala jedna djevojka, već cijela banda od desetak djevojaka.

Facebook

Navodno su pomahnitale djevojke mlatile Mariam sve dok ona nije pala u nesvijest u autobusu u koji se uspjela ukrcati. Od novih batina Egipćanku je spasio vozač gradskog autobusa. Tu informaciju potvrdili su i iz kompanije Nottingham City Transport.

- Mislimo da javnost treba znati za junački potez našeg vozača koji je stao između mlade djevojke i brojnih napadačica. Na kraju ih je vozač potjerao iz autobusa. Također, želimo istaknuti da smo predali snimku nadzorne kamere iz busa policiji i pomažemo im da skinu otiske prstiju kako bi lakše identificirali napadačice.

Nakon što je raščistio situaciju u autobusu, vozač je pozvao Hitnu pomoć. Ujak Mariam Moustafe tvrdi da je bolnica vrlo brzo otpustila njegovu nećakinju, ali da se djevojka već nekoliko sati poslije požalila da se loše osjeća. Na kraju je vraćena u bolnicu gdje je pala u komu iz koje se više nikad nije probudila.

Sveučilište na kojem je Egipćanka studirala zavijeno je u crno.

- Mariam su baš svi obožavali. Imala je velikih ambicija da završi fakultet i napravi veliku karijeru. Svi smo šokirani i tužni zbog njezine smrti. Naše misli su uz njezinu obitelj koja sigurno proživljava najteže dane. Ako trebaju našu pomoć, tu smo - rekla je dekanica Yultan Mellor.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:00