ODBACUJE OPTUŽBE

UHIĆEN BIVŠI ŠEF ŠKOTSKE VLADE Prijavljen je za seksualne napade koji su se odvijali u službenoj rezidenciji škotskih premijera

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.01.2019. u 14:09

FILE PHOTO: Former First Minister of Scotland Alex Salmond speaks to the media following his case at the Court of Session in Edinburgh, Scotland, Britain January 8, 2019. REUTERS/Russell Cheyne/File Photo
Russell Cheyne / REUTERS

Bivši šef škotske vlade Alex Salmond uhićen je u četvrtak i optužen za seksualno uznemiravanje, objavila je škotska policija.

"Možemo potvrditi da je jedan 64-godišnjak uhićen", rekla je glasnogovornica policije na pitanje o uhićenju Alexa Salmonda koji je do 2014. vodio škotsku nacionalnu stranku (SNP).

On će odgovarati na pitanja suca početkom poslijepodneva.

Bivšem nacionalističkom čelniku koji je doveo Škotsku na prag neovisnosti 2014., na teret se stavljaju događaji iz 2013. tijekom njegova mandata predsjednika pokrajinske vlade (2007.-2014.)

Prema škotskim medijima prijavljen je za seksualne napade koji su se odvijali u službenoj rezidenciji škotskih premijera.

Alex Salmond je odlučno odbacio te optužbe. U kolovozu je rekao da odlazi iz SNP-a kako ne bi naštetio stranci.

Nicola Sturgeon, koja ga je naslijedila na čelu škotske vlade i SNP-a, istaknula je da je jako tužna zbog odlaska prijatelja i mentora tijekom tri desetljeća, ali da razumije njegovu odluku.

Nekoliko tjedana nakon pobjede "ne" na referendumu o neovisnosti Škotske, kojega je bio glavni zagovarač, Alex Salmond je u studenom 2014. odlučio podnijeti ostavku na dužnost škotskog premijera.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo