PAO NEDODIRLJIVI DVOJAC

UHIĆEN KAMATAR BRUCE LEE Dužnike je mlatio, a kad ne bi imao šta, uzimao bi im i barske stolce

U akciji protiv kamatara policija u Banjaluci ovog je tjedna uhapsila Zdravka Šordu (61) zvanog Bruce Lee i Milu Mrđana (39). Uhićeni su pod sumnjom da su se bavili zelenaštvom, iznudama i pranjem novca. Po dosad prikupljenim informacijama, od kraja 2010. do siječnja ove godine oštetili su 17 osoba za 50.000 eura, odnosno 100.000 konvertibilnih maraka. Mrđan je autoprijevoznik dok Šorda ima veliki kazneni dosje, u kojem je već zabilježena iznuda.

Višemjesečnom istragom utvrđeno je da su se Šorda i Mrđan bavili kamatarenjem i građanima posuđivali novac uz kamatu od 20 posto mjesečno. Kad im ne bi platili, oni su dužnicima prijetili i tukli ih, oduzimajući im vrednije stvari kojima su mogli nadoknaditi dio duga.

Očito su Šprda i Mrđan bili uvjereni da su nedodirljivi, jer im je policija u kućama pronašla osim oružja (puška, pištolj i meci) popise dužnika i oduzete stvari. Kad mu netko ne bi platio, Šorda zvani Bruce Lee oduzimao bi mu mobitel, ili stolove i stolice ako je dužnik vlasnik kafića ili restorana. U njegovoj kući pronađen je niz takvih stvari. Policija Banjaluke objavila je da će nastaviti akciju protiv kamatara i pozvala sve oštećene da im se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:31