MONSTRUM IZ PAKISATANA

UHIĆEN MUŠKARAC KOJI JE 'ZBOG ČASTI' UBIO PA SPALIO DEVETERO LJUDI Među žrtvama je bila i njegova supruga i njihovo dvoje djece

Ilustracija
 Profimedia, Eyevine

Policija u središnjem Pakistanu uhitila je čovjeka zbog ubojstva devetero ljudi, uključujući njegovu ženu i djecu, koji je potom spalio njihova tijela u seriji ubojstava koja se lokalno nazivaju ubojstvima iz časti, objavila je u utorak tamošnja policija.

Mohamed Ajmal, koji se prije nekoliko dana vratio iz Saudijske Arabije vratio u svoj rodni grad Multan, u pokrajini Punjab, osumnjičio je svoju ženu da je imala ljubavnu aferu, kazao je šef lokalne policije Imran Mahmood.

Njegova žena nalazila se u domu svojih roditelja kada je Ajmal, zajedno s ocem i bratom, upao u njihovu kuću i otvorio vatru, ubivši pritom devetero ljudi, kazao je Mahmood.

Ajmalova supruga, dvoje djece i šest članova njezine obitelji ubijeno je. Potom su napadači podmetnuli požar u kući.

Policija je uhitila Ajmala i njegova oca nekoliko sati nakon ubojstava te je pokrenula raciju u potrazi za trećim napadačem, njegovim bratom.

Stotine žena ubiju svake godine njihovi bližnji zbog sumnji da su se upustile u ljubavne afere ili neozakonjene odnose, objavilo je povjerenstvo za ljudska prava u Pakistanu.

Samo 2018. godine 800 ljudi, muškaraca i žena, diljem Pakistana bilo je žrtvom napada u tzv. 'zločinima iz časti', pokazuju podaci pakistanske policije.

Broj bi u stvarnosti mogao iznositi i više tisuća s obzirom da se najveći broj slučajeva niti ne prijavljuje policiji, navelo je povjerenstvo za ljudska prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:27