AKCIJA U SAD-u

Uhićena dvojica zbog bombe na Times Squareu

 AP

BOSTON - Dvojica muškaraca pakistanskog podrijetla uhićena su u četvrtak u Bostonu u okviru velike policijske akcije na sjeverozapadu zemlje u istrazi o postavljanju terorističke bombe na njujorškom Times Squareu 1. svibnja. U akciji su pretražene i po dvije lokacije u New Jerseyju i na Long Islandu.

Očevici kažu da je 15-ak dobro naoružanih predstavnika FBI-a ujutro opkolilo kuću u dijelu grada Watertowna, poznatog po čestoj smjeni stanara. Iz ove zgrade, koja je još uvijek ograđena jer se u njoj i oko nje istražni materijal, odveden je prvooptuženi. Drugi je uhićeni bio uposlen na jednoj benzinskoj postaji u dijelu Brooklyna, čiji je vlasnik također u četvrtak prijepodne ispitivan, ali je nakon toga pušten na slobodu.

Dvojica uhićenih za sada su zadržana pod optužbom za kršenje imigracijskih propisa. Još se ne zna za što će ih se u optužnici teretiti jer se pretpostavlja da su prvooptuženom u bombardiranju Times Squarea Faisalu Shahzadu pomagali u prenošenju novca. Ne zna se jesu li znali za što će biti upotrijebljen.

Na konferenciji za novinare u četvrtak poslijepodne guverner Massachusettsa Duval Patrick rekao je da je ova država bila uključena u tajnu istragu koja se provodila u proteklih 13 dana, ali je na pitanje jesu li dvojica uhićenih osumnjičeni teroristi odgovorio da je prerana za takve zaključke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:06