NA FACEBOOKU IMAO DVA PROFILA

UHIĆENOG PEDOFILA JAVNOST PREPOZNALA KAO MOGUĆEG UBOJICU DJEVOJČICA Čim je objavljena njegova fotografija, građani su policiju zasuli pozivima

 
Charles Andrew Eldridge; policijska skica osumnjičenog za ubojstvo Abigail Williams (13) i Liberty German (14)
 FACEBOOK, INDIANA STATE POLICE

Policijski službenici okruga Randolph u američkoj saveznoj državi Indiani 8. siječnja uhitili su bivšeg zaštitara Charlesa Andrewa Eldridgea (46) u Union Cityju tijekom koordinirane operacije, a sumnja se da se tog dana planirao sastati s djevojčicom (13) kako bi se s njom upustio u seksualni odnos. Eldridge je prilikom ispitivanja na policiji navodno priznao da se prije toga dana više puta upustio u seksualni odnos s drugim djetetom mlađim od 13 godina.

Daily Mail piše da je Eldridgeovo uhićenje izazvalo velik interes javnosti, poglavito zato što Eldridge izgledom podsjeća na muškarca s policijske skice kojeg se tereti za ubojstvo djevojčica Abigail Williams (13) i Liberty German (14). Williams i German ubijene su 2017. godine, međutim za njihove smrti još uvijek nitko nije odgovarao. FBI-jeva skica osumnjičenog za ubojstva dvije djevojčice kaže da je napadač bio bijelac crvenosmeđe visok između 168 i 178 centimetra te težak od 82 do 100 kilograma.

Eldridge na Facebooku ima dva profila - na jednom kao profilnu fotografiju ima svoju fotografiju dok na drugom ima fotografiju filmskog negativca i vanzemaljskog čudovišta Predatora. Uz to, Eldridgea, čini se, fasciniraju ubojstva, zločini, nestala djeca i neuhvatljivi ubojice. Amerikanac je više puta na toj društvenoj mreži podijelio poveznice na priče o ubojstvima Williams i German.

Pored tih objava, znao je objaviti i fotografije krvlju prekrivenih oružja i alata. Prošlog je travnja čak putem Facebooka upozorio na to da potencijalni zlostavljači djecu vrebaju putem letaka za poslove. Daily Mail piše da Eldridge na društvenim mrežama često daje potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zagovornik je i antiimigracijske politike te prava na posjedovanje oružja.

Eldridge je uhićen 186 kilometara dalje od mjesta gdje su pronađena tijela Williams i German.

Kako su nakon medijskih objava da je Eldridge uhićen počeli primati velik broj telefonskih poziva, policija je objavila da istražuje moguću povezanost između ubojstava Williams i German te Eldridgea. "Mediji i javnost moraju shvatiti da često dobivamo dojave s navodnim detaljima o ubojstvima u Delphiju", rekli su iz policijske uprave savezne države Indiane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:05