VOZILI SE U KANUU

'UKLETU' OBITELJ ZADESILA NOVA TRAGEDIJA Pronađeno tijelo unuke Roberta F. Kennedyja, potraga za njezinim sinom se nastavlja

 
 NurPhoto via AFP

Tijelo Maeve Kennedy Townsend, unuke pokojnoga Roberta F. Kennedyja, nađeno je u ponedjeljak navečer a potraga za njezinim sinom se nastavlja, priopćila je policija u Marylandu.

Kći bivše guvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend, 40, i njezin sin Gideon McKean, 8, nestali su u petak nakon što su kanuom plovili prema zaljevu Chesapeake.

Jedna od agencija koja ih je tražila, Charles County Dive and Rescue, našla je tijelo Townsend na dubini oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Shady Sideu u Marylandu, odakle su krenuli kanuom.

Policija u Marylandu rekla je da će u utorak nastaviti potragu za njezinim sinom.

Vatrogasna postaja primila je dojavu u četvrtak poslijepodne da je dvoje ljudi u malom kanuu ili kajaku plovilo prema zaljevu Cheasapeake.

Spasioci su poslani u to područje i potraga je počela. Predvečer je pronađen kanu i veslo, ali bez ljudi.

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su "dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale" 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije "više nisu viđeni", navodi se u priopćenju objavljenom u petak.

Prvotna istraga pokazuje da se kanu možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu, objavio je NBC. Potraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5.887 kilometara.

Kathleen Kennedy Towsend, majka nestale, rekla je da je njezina kći posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu, tvitao je novinar NBC-a.

Maene McKean je savjetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku.

Obitelj Kennedy pogodile su brojne tragedije. Djed nestale Robert F. Kennedy i ujak njezine majke, bivši predsjednik John F. Kennedy ubijeni su, a John F. Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn stradali su u zrakoplovnoj nesreći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04