IZLAZNE ANKETE

UKRAJINCI SU REKLI SVOJE: PREDSJEDNIKOVA STRANKA POBJEDNICA PARLAMENTARNIH IZBORA Bivši komičar htio je učvrstiti svoju poziciju i u tome je uspio

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.07.2019. u 19:54

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy reacts next to a screen showing results of exit polls after a parliamentary election at his party's headquarters in Kiev, Ukraine July 21, 2019. REUTERS/Valentyn Ogirenko
REUTERS

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij dočekao izlazne ankete

Stranka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija pobjednica je parlamentarnih izbora u nedjelju s osvojenih 43,9 posto glasova, pokazale su izlazne ankete nekoliko agencija.

Zelenskij je raspisao prijevremene izbore ubrzo nakon što je svečano prisegnuo za predsjednika prije dva mjeseca, nastojeći učvrstiti svoju poziciju.

Na drugom mjestu je, prema izlaznim anketama, proruska stranka Oporbena platforma.

Stranka bivšeg predsjednika Petra Porošenka na trećem je mjestu, a stranka bivše ukrajinske premijerke Julije Timšenko na četvrtom.

Na petom mjestu po broju glasova je stranka rock zvijezde Svjatoslava Vakarčuka, piše Reuters pozivajući se na izlazne ankete.

Ta novinska agencija dodaje da je teško predvidjeti kakav će biti konačna sastav budućeg jednodomnog parlamenta jer će 200 od 424 mjesta biti popunjena kandidatima koji se biraju izravno.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo