ŠOKANTAN ZLOČIN

'UMISLIO JE DA JE POLA ČOVJEK, A POLA PAS' Procurili jezivi detalji o studentu kanibalu (22) koji je ubio bračni par

 
 Državni odvjetnik okruga Martin, Profimedia

Bivši student Austin Harrouff (22) vjerovao je da je "pola čovjek, pola pas" kada je 15. kolovoza 2016. godine napao i okončao živote Johna Stevensa i Michelle Mishcon u njihovom domu, piše Daily Mail.

Naime, Harrouffa je policija pronašla dok je režao i grizao Stevensovo lice, a forenzički psiholog dr. Phillip Resnick u izvještaju na 38 stranica tvrdi da je napadač u to vrijeme patio od niza poremećaja među kojima su bile i "manične epizode i elementima psihoze". Resnicka su angažirali Harrouffovi odvjetnici, a suđenje 22-godišnjaku trebalo bi početi 4. studenog ove godine.

Prema sadašnjim planovima, Harrouff će se na suđenju braniti ludilom, a Resnickov izvještaj koji je objavio državni odvjetnik okruga Martin u američkoj saveznoj državi Floridi ide mu u prilog.

Resnick kaže da činjenica da je Harrouff nastavio gristi svoju žrtvu čak i kada su mu policajci prijetili te dok su ga pokušali onesposobiti elektrošokerom i udarcima nogom u glavu svjedoči o tome da je napadač u tom trenutku bio "aktivno psihotičan". Psiholog je ustvrdio da je Harrouff u trenutku kada je napao Stevensa i Mishcon patio od teškog bipolarnog poremaćaja i akutne manične epizode s elementima psihoze.

Harrouffova je obrana prošle godine rekla da se njihov klijent ne smatra krivim za zločin jer u trenutku njegova izvršenja nije bio u kontroli svoga ponašanja.

October 3, 2016 - Florida, U.S. - Austin Harrouff is transported by detectives to the Martin County Jail from St. Mary's Hospital on October 3, 2016.  Harrouff, who allegedly fatally stabbed a Martin County couple in their home on August 15th, has officially been charged with two counts of first-degree murder., Image: 301811208, License: Rights-managed, Restrictions: * Florida Sun Sentinel Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Austin Harrouff

Resnick je izvještaj sastavio nakon intervjua s Harrouffom koji je trajao šest sati, a pročitao je i njegov dnevnik te pogledao kakve je sadržaje konzumirao putem računala. Posebno je pogledao intervju koji je napadač dao televizijskoj ličnosti doktoru Phillipu C. McGrawu, poznatom po nadimku "Dr. Phil", a intervjuirao je i članove Harrouffove obitelji te mladićeve prijatelje.

Psiholog je rekao da je napadač nekoliko dana prije napada putem interneta tražio značenja za riječi "manija" i "halucinacije", a pokušao je i doznati je li "lud". U izvještaju se također navodi da je Harrouff postajao sve paranoičniji te da je vjerovao da u njegovoj kući obitavaju zle sile. Zbog toga je počeo spavati u blizini svoje sestre. Naime, htio ju je zaštititi.

Svega nekoliko dana prije napada, Harrouff je počeo vjerovati da je napola čovjek, a napola pas te da može trčati jako brzo. Napadačeva je sestra rekla da se tih dana motao po obližnjem grmlju. To je radio kako bi se zbližio s ostalim životinjama, rekla je i dodala da se počeo voziti na stražnjem sjedištu automobila, poput psa.

Prvo se mislilo da je Harrouff bio pod utjecajem droge "flakke" odnosno tzv. zombi droge, međutim toksikološki je nalaz pokazao da Harrouff u sustavu imao manju količinu THC-a te lijekove koji su mu dani u bolnici.

Svjedok Harrouffovog napada na Stevensa i Mishcon Jeremy Fisher ranije je u veljači za TCPalm rekao što je vidio toga dana kada je 22-godišnjak napao njegove susjede. "Vidio sam ga kako stoji nedaleko od Michelle (Mishcon). Rekao mi je da se ne želim s njim petljati. Onda je desnom rukom zamahnuo", rekao je Fisher i dodao da su se sukobili. "Nismo baš odmjeravali snage. On je mahao, ja sam njegove pokušaje blokirao."

Državni odvjetnik okruga Martin

Fisher je potom srušio Harrouffa. "Primio sam ga za majicu i povukao. Izgubio je ravnotežu i pao. Licem je udario u pod", rekao je. Policija je došla ubrzo nakon toga, međutim Harrouffa nisu uspjeli svladati ni udarcima u glavu ni elektrošokerom. Harrouff je za to vrijeme svoje prste držao u Stevensovim ustima. Stevens je zapomagao: "Pomozite mi! Maknite ga s mene!"

Napadača je čak ugrizao i pas, ali ni to nije pomoglo. Svladali su tek nakon desetak udaraca nogom u glavu. U trenutku kada su Harrouffa skinuli sa Stevensa, napadač ga je nožem izbo do te mjere da su se Stevensu vidjela rebra, a Harrouff je u svojim ustima imao dio muškarčevog obraza.

Državni odvjetnik okruga Martin
Državni odvjetnik okruga Martin
Državni odvjetnik okruga Martin
Državni odvjetnik okruga Martin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:17