OPASNA INFEKCIJA

UMRO SURFER KOJI SE ZARAZIO 'AMEBOM KOJA JEDE MOZAK' Prvo su počele strašne glavobolje, a dan kasnije više nije mogao ustati iz kreveta i govoriti

 
 GoFundMe

Umro je 29-godišnji muškarac koji se na bazenu u Texasu zarazio 'amebom koja jede mozak', piše Independent.

Fabrizio Stabile, kobnoga dana uživao je surfajući u bazenu s umjetnim valovima. Dan kasnije, 16. srpnja, počeo je osjećati snažnu glavobolju, a idućeg dana više nije mogao ustati iz kreveta i smisleno govoriti.

Njegovi roditelji smjesta su ga odveli u bolnicu gdje su mu napravili sve moguće pretrage prije nego su na koncu ustanovili da se zarazio amebom Naegleria fowleri koja uzrokuje zastrašujuću upalu mozga zvanu primarni amebični meningoencefalitis ili PAM.

Infekcija je obično smrtonosna, a do nje dolazi kad zaražena voda dospije u pacijentov nos.

Kako je nedugo prije zaraze bio u bazenu u BSR Cable Parku u jednom resortu u Texasu, odmah je uzet uzorak vode za analizu, a resort je privremeno zatvoren.

'Dok je Fabriziu postavljena dijagnoza, već je bilo prekasno da mu se da lijek koji je pomogao trima od ukupno pet poznatih preživjelih od ove infekcije u SAD-u', rekla je Stephanie Papastephanou koja je bila organizirala i GoFundMe kampanju kako bi se pomoglo Fabriziju.

29-godišnjak je preminuo u petak, 21. srpnja zbog 'amebe koja jede mozak'.

Njegovi najmiliji pokrenuli su zakladu kojoj je cilj informirati ljude o ovoj strašnoj zarazi.

'Molimo vas da nam pomognete sačuvati uspomenu na našeg Fabrizija', poručila je njegova ožalošćena obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:58