INCIDENT BLIZU JEZERA

'UPUCAO ME TITO, ZBOG NJEGA SU MI AMPUTIRALI NOGU!' Ispovijest nogometaša koji je doživio nezgodu tijekom lova: 'Ne znam kako je uspio povući okidač'

 Profimedia, Alamy

Bivši istaknuti igrač američkog nogometa na koledžu Matt Branch (30) prisjetio se incidenta iz prosinca prošle godine tijekom lovačkog izleta u Mississippi kada mu je život visio o koncu.

- Dok sam s prijateljima iz našeg terenca istovarao lovačku opremu, crni labrador Tito skočio je na prikolicu. Nekako je uspio pritisnuti sigurnosni mehanizam puške i šapom povući okidač, ispričao je za The Guardian.

Pritom je pogodio Brancha u nogu. Hitno je prevezen u bolnici gdje je bez svijesti ležao 12 dana, a kao rezultat ozljede morali su mu amputirati nogu te je imao 9 operacija.

Nesreća se dogodila tijekom tradicionalnog lova na patke s prijateljima i obitelji blizu jezera Eagle, a Matt Branch kaže da je shvatio što se zapravo dogodilo tek kada je pronašao rupu na automobilu.

- Pogledao sam oko sebe, svi su bili šokirani. Spustio sam pogled i ugledao zjapeću rupu na prikolici našega Ford Rangera. Tek tada sam shvatio da sam upucan, ispričao je za lokalni list.

Ispričao je da je nedugo nakon što je primio metak izgubio osjet u toj nozi.

- Sjećam se gotovo svega što se događalo taj dan, sve do trenutka kada sam se onesvijestio, ili umro, kako god to želite nazvati, rekao je.

Kada je opet došao svijesti proživljavao je strašne bolove, nije mogao sjediti niti se hraniti samostalno.

- Nekoliko dana nisu znali hoću li preživjeti. Mogu reći da sam više sretan što sam živ, nego bijesan što sam izgubio nogu. Nekako sam to prihvatio.

U međuvremenu mu je ugrađena prostetička noga i ponovno može hodati. Vratio se na posao i namjerava se opet baviti lovom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:31