ŠOK U RUSIJI

Urušio se dio zgrade u koju se zaletio avion, vatra guta 17 stanova, rusko ministarstvo: ‘Zrakoplov je naš...‘

Al Jazeera javlja kako je uslijed udara došlo do izlijevanja goriva iz zrakoplova, što je uzrokovalo požare od prvog do devetog kata

Prizor pada aviona na zgradu u Jejsku (Rusija)

 Screenshot: Youtube/

U gradu Jejsku u Krasnodarskoj regiji u Rusiji srušio se ruski borbeni zrakoplov Su-34.

Još uvijek nije poznato ima li ljudskih žrtava, no prvi prizori su zastrašujući. Vidi se kako je nakon pada borbenog aviona došlo do velikog požara na stambenoj zgradi.

Pilot se navodno uspio katapultirati te je padobranom uspio sletjeti na sigurno. Rusko ministarstvo obrane već je ranije potvrdilo da se radi o borbenom zrakoplovu SU-34 no nisu iznijeli detalje same nesreće.

Al Jazeera javlja kako je uslijed udara došlo do izlijevanja goriva iz zrakoplova, što je uzrokovalo požare od prvog do devetog kata te se s plamenom stihijom bore lokalni vatrogasci. Do nesreće je navodno došlo prilikom polijetanja na trenažni let, tako je barem izvijestilo rusko ministarstvo. Zrakoplov se navodno srušio nedugo nakon što je poletio s vojne baze Južni vojni distrikt. Iako je istaga u tijeku, zasad se vjeruje da je uzrok otkazivanje motora. Pilot i kopilot sigurno su se katapultirali, no zrakoplov je završio u naseljenoj zgradi.

Riječ je o borbenom nadzvučnom avionu koji je dizajniran za napad na kopnene i pomorske mete.

Vjeruje se da je požar zahvatio najmanje 17 stanova, no još uvijek nije poznato jesu li stanari uspješno evakuirani te koliko je stradalih. Dio zgrade se urušio.

Rusija je trenutno pokrenula opsežnu vojnu istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:27