TRI MINUTE TERORA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: CURE SNIMKE KOJE NAJBOLJE SVJEDOČE O HORORU Prestravljena djeca dižu ruke u zrak dok naoružani specijalac ulazi u razred

 
 Screenshot / TWITTER, YOUTUBE

Učenici srednje škole Marjory Stoneman Douglas u američkoj saveznoj državi Floridi svojim su mobitelima dokumentirali pokolj koji je u srijedu počinio Nikolas de Jesus Cruz.

Ubojica je tog dana u školu unio poluautomatsku pušku AR-15 te je kroz vrata učionica stao pucati po učenicima i osoblju škole. Cruz je kasnije istražiteljima otkrio da je svojoj torbi imao rezervnu municiju

Prije nego što je uhićen, a prostor škole osiguran, Cruz je ubio 17, a ranio više desetaka ljudi.

Njegov ubilački pohod trajao je tri minute.

Snimke koje su se pojavile na društvenim mrežama svjedoče o strahotama koje su učenici škole toga dana doživjeli.

U jednoj od njih se može vidjeti kako učenici škole sjede na podu u učionici te čekaju pomoć. Kroz vrata prostorije u nju najednom počnu ulaziti naoružani pripadnici policijskih snaga na što učenici odmah dižu ruke u zrak. Šokantna snimka tim više je uznemirujuća jer se može vidjeti koliko se jednom učeniku ili učenici tresu ruke.

Na drugom kratkom videu može se vidjeti tijelo ubijene djevojke u lokvi krvi. Upozoravamo, snimka je uznemirujuća.

U trećem se videu mogu čuti zvuk pucanja iz puške te vrisci učenica i učenika. "O moj Bože, o moj Bože. O moj Bože", može se čuti na videu.

Prema pisanju Daily Maila, učenici su, da bi došli na sigurno, morali trčati po krvavim hodnicima punih beživotnih tijela. Raštrkane školske torbe posvuda sigurno su dodatno uznemirile preživjele jer su samo mogli nagađati o tome jesu li njihovi vlasnici živi ili mrtvi.

Na jednoj od fotografija koje su se pojavile na Snapchatu mogu se vidjeti rupe od metaka na laptopu jednog od učenika.

"Bilo je stvarno loše. Posvuda je bilo rupa od metaka. Svi su bili u panici. Nisam vidio napadača, ali pucao je u moju učionicu. Nije mogao ući jer su vrata bila zaključana", kazao je učenik škole Matthew Walker za ABC. Nakon što je Cruz pucao s 10 do 12 metaka u njegovu učionicu, produžio je dalje do drugih. "Samo je išao od učionice do učionice i nasumično pucao u djecu", prisjeća se šokirani učenik.

Šesnaestogodišnji Joshua Charo družio se s Cruzom kad su išli u isti razred, a za Miami Herald je rekao da je Cruz bio "vuk samotnjak" opčinjen oružjem i 'čudnim stvarima'. "Znao mi je pričati kako voli pucati iz zabave i vježbe, među ostalim je pucao po štakorima", ispričao je učenik škole.

Nicole Baltzer je bila na satu trigonometrije kada je čula protupožarni alarm. Tijekom evakuacije pucnjava nije jenjavala. "Čula sam najmanje šest pucnjeva. Svi su počeli bježati. Po zvuku sam osjećala da je napadač blizu", rekla je Baltzer. Njezina kolegica također je potvrdila navode da je većinu studenata zbunio protupožarni alarm. "Mislili smo da se opet radi o vježbi. Nitko nije bio previše nervozan, ali onda su počele kružiti svakakve glasine. Odjednom je nastala totalna panika, svi su počeli bježati, neki su skakali u obližnji kanal", rekla je za CNN.

Učitelj matematike Jim Gard također je opisao totalnu konfuziju u trenutku pucnjave. "Šestero učenika dotrčalo je u moj kabinet, ugasilo svjetla i sakrilo se u kut. Nije prošlo nekoliko sekundi, oglasila se i sirena koja označava zatvaranje kompletne škole", rekao je Gard ne znajući što se događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:36