ZVIJERI S PUŠKAMA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: 'NIKADA OVO NEĆE USPJETI POVEZATI S NAMA' Ne znajući da ih snimaju, otac i sin ubili medvjedicu i njezino potomstvo u zimskom snu

 
 YouTube

Kamera koja je postavljena u sklopu istraživanja života medvjeda u divljini zabilježila je svirepo ubojstvo crne medvjedice i njenih mladunaca koji su spavali zimski san na Aljasci. Video objavljen u četvrtak prikazuje oca i sina kako na skijama prilaze medvjeđem brlogu na otoku Esther, te pucaju u medvjedicu dok njeni medvjedići prestravljeno vrište.

Taj pokolj se dogodio u travnju prošle godine, a vlasti Aljaske objavile su ga na zahtjev organizacije Humane Society.

Nakon što su izvukli mrtvu medvjedicu dvojica svirepih ubojica proslavili su svoj "uspjeh" pljeskanjem. "Nikad neće moći povezati ovo s nama", rekao je jedan od njih. Sin Owen se pritom fotografirao klečeći uz lešinu ubijene životinje.

Drugi video prikazuje brutalni dvojac, Andrewa Rennera i njegova sina Owena, kako se vraćaju na mjesto pokolja nakon dva dana da uklone čahure metaka i tijela medvjedića u plastičnim vrećama.

Ubijanje medvjedice s mladuncima nezakonito je na tom području. Andrew Renner je osuđen na pet mjeseci zatvora uvjetno i globom od 20 tisuća dolara, javlja lokalna tv-postaja KTUU. Također mu je zaplijenjeno oružje, skije i vozilo koje je koristio. Owen je osuđen uvjetno na zatvorsku kaznu i na dobrotvoran rad. Obojici su oduzete lovačke dozvole, na 10 i na 2 godine.

Humane Society putem Twittera upozorava da bi takva brutalnost uskoro mogla postati normalna pojava na Aljasci, jer Trumpova administracija, kažu, želi umanjiti zaštitu divljih životinja u nacionalnim rezervatima Aljaske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 21:48