STRAVIČNA SNIMKA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Sirijski pobunjenik iščupao srce vojnika i pojeo ga!

Kunem se da ćemo pojesti vaša srca, vi Basharovi psi, rekao je i zagrizao...
 YouTube

Na internetu je osvanula stravična snimka iz Sirije koja je užasnula svijet i izazvala brojne osude. Na snimci se vidi vođa pobunjenika u gradu Homsu Abu Sakkar kako stoji iznad mrtvog muškarca i reže mu srce.

- Kunem se da ćemo pojesti vaša srca i jetru, vi Basharovi psi - rekao je prije nego što je zagrizao srce, a prenosi BBC .

Human Rights Watch upozorio je da je masakriranje leševa protivnika ratni zločin.

Više od 80.000 ljudi ubijeno je tijekom rata u Siriji, a milijuni su raseljeni, navode skupine za ljudska prava. Međunarodne sile su zauzele strane, pa tako Zapad i zemlje u Zaljevu podupiru oporbu, dok Irak i Rusija pružaju potporu Asadu.

Kako prenosi novinska agencija SANA u utorak, sirijski ministar informiranja Omran Zoabi je kazao da Sirija pozdravlja prijedlog o održavanju mirovne konferencije koju predlažu SAD i Rusija, ali da "neće sudjelovati na nijednom... sastanku koji šteti, izravno ili neizravno, nacionalnom suverenitetu".

Oporba zahtijeva Asadov odlazak s vlasti otkako je počela pobuna prije dvije godine, a prijašnji mirovni napori su zaustavljeni zbog toga što se nije uspjela odrediti buduća uloga Bašara al-Asada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:24