SLAVNIJI OD ISUSA

Vatikan sklopio primirje s Beatlesima

'Istina je uzimali su droge; poneseni uspjehom živjeli su nemoralno i razuzdano... Čak su izjavili da su slavniji od Isusa. Međutim, kada slušate njihove pjesme sve to se čini tako daleko i beznačajno'
 AP

Vatikan je konačno sklopio primirje s Beatlesima uz obrazloženje kako su njihova zloporaba droga, raspušten način života i tvrdnja da je skupina popularnija od Isusa sve stvari prošlosti, dok njihova glazba živi i dalje.

Vatikanski list L'Osservatore Romano u svojem izdanju od ovog vikenda odao je počast slavnoj četvorki povodom 40. obljetnice raspada i posvetio im čak dva članka.

- Istina je uzimali su droge; poneseni uspjehom živjeli su nemoralno i razuzdano... Čak su izjavili da su slavniji od Isusa – piše list prisjećajući se Lennonove izjave iz 1966. godine koja je naljutila mnoge kršćane.

- Međutim, kada slušate njihove pjesme sve to se čini tako daleko i beznačajno. Njihove prekrasne melodije koje su zauvijek promijenile pop glazbu i još uvijek pokreću emocije žive poput neprocjenjivih dragulja – nastavlja s hvalospjevom L'osservatore.

Glavni urednik lista Giovanni Maria Vian danas je izjavio kako i on voli Beatlese. Smatra da Lennonova izjava i nije bila tako skandalozna budući da je fascinacija Isusom bila toliko velika da je privukla i nove heroje toga vremena.

No to nije prvi put da Vatikan hvali legendarne glazbenike iz Liverpoola. Prije dvije godine vatikanski su mediji obilježili 40. obljetnicu objavljivanja White Albuma, a prošli mjesec vatikanski je list album Revolver uvrstio među 10 najboljih albuma svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:16