'PODVOĐENA'

'VEĆ PRVE VEČERI NA MENI SU SE IZREDALA PETORICA' Potresna ispovijest djevojke koju su pedofili punih pet godina koristili kao da im je igračka

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2019. u 14:23

South Yorkshire Police, Facebook

 

Pakao na zemlji.

Vjerojatno je i to preblaga riječ za ono kroz što je prošla britanska tinejdžerica Samantha Owens koja je punih pet godina, od svoje 13. do 18. godine, bila žrtva predatorskog lanca pohotnih pedofila i svodnika. Sustavno je silovana, udarana i izlagana poniženju od strane značajno starijih muškaraca.

Zanemarivana kao dijete

 Svoje je iskustvo danas 25-godišnja djevojka i majka dvoje djece pretočila u potresnu knjigu Pimped (Podvođena, prev.a.) koja je šokirala Veliku Britaniju.

Sve je počelo, piše The Sun kada je djevojčica imala samo 13 godina. Bila je šesto dijete u obitelji   i majka se često nije brinula za nju. Zanemarena, na pragu puberteta, bila je željna ljubavi i pažnje okoline, pa se brzo sprijateljila sa tri godine starijom Amandom Spencer.

Tinejdžerke su se stalno družile, a Amanda je Samatnhi kupovala odjeću i nakit kako bi bila lijepa.

- Uvijek je imala mnogo novca uz sebe - prisjeća se, godinama kasnije, djevojka svoje "prijateljice". A onda je shvatila i zašto je Amanda tako puna novca. Amanda joj je stalno pričala o tome kako se često seksa sa starijim muškarcima koji joj za to daju novac.

- To je samo seks, jednostavno je - mamila ju je djevojka koja je već godinama ogrezla u dječju prostituciju.

Facebook
 

Amanda ju je odvela u kuću u kojoj ju je petorica muškaraca tijekom navrata silovalo do jutra, nakon čega je Amanda naprosto "pokupila novac".

Petorica muškaraca izredala se na njoj

Samantha do tada još nije izgubila nevinost. U jednoj kući u koju ju je dovela Amanda dočekalo ju je pet muškaraca. Bili su vrlo nasilni. Jedan ju je pitao koliko ima godina. Kada je rekla 16, muškarac je pobjesnio i počeo vikati da je lažljivica. Tada mu je rekla svoje stvarne godine, no on još nije bio zadovoljan, a kada je slagala da ima 11 brutalno ju je silovao. Drugi je, opisala je nesretna djevojka, inzistirao da ga zove "tatice" dok ju je silovao i šamarao.  Do jutra su se sva petorica izredala na njezinom mladom tijelu.

- Srce mi je lupalo, a suze se slijevale niz lice, no njih to nije zaustavilo. Bol je bila neizdrživa. Nakon toga sam se osjećala potpuno slomljeno i izgubljeno - opisala je svoje mučno iskustvo novinarima Suna.

U strahu od muškaraca s kojima se Amanda družila, djevojka je u krugu pedofilske prostitucije ostala punih pet godina. Tijekom tog vremena spavala je sa četrdeset muškaraca, a nikome se nije odvažila reći što se događa. Mnogih noći bila je, ispričala je, potpuno slomljena od alkohola tako da nije ni znala što joj se događa. Za druge bi noći, pak, voljela da ih može zaboraviti.

- Prebacivali su me iz kuće u kuću kao da sam igračka. Navikla sam se na nasilje i brutalno ponižavanje, a Amanda me uvjeravala da sam ja "njezina sestra" i "dio njezinog plemena". Tri godine manipulirala me tvrdeći da je moja prijateljica. Nekada sam "na posao" kod Amande dolazila i po nekoliko puta dnevno. Ona bi mi davala između 20 i 80 funti, no ne znam koliko je novca zadržala za sebe - ispričala je.

Ciljano napadali samo malene djevojčice

Naposljetku se, s 18 godina, potpuno slomila i odlučila pobjeći od takvog načina života. Počela je, kaže, namjerno krasti kako bi je netko primijetio i odveo s ulice u zatvor. To se i dogodilo, pa je Samantha jednoj djevojci u maloljetničkom zatvoru povjerila što joj se događalo. Samo mjesec dana kasnije pokrenuta je opsežna istraga, a tada 21-godišnja svodnica Amanda je uhićena.

Osuđena je s 23 godine na 12 godina zatvora zbog 14 točki optužnice za organiziranje dječje prostitucije. Na ponovljenom suđenju 2017. otkrilo se da joj to nije bilo prvi puta i da je u periodu od 2005. do 2012. organizirala još barem četiri slučaja dječje prostitucije, pa joj je kazna povećana za tri godine robije.

Na optuženičkoj klupi završio je i dio klijenata. Petorica muškaraca osuđeni su na različite zatvorske kazne za brojen seksualne delikte, uključujući silovanje, seksualni napad na dijete mlađe od 13 godina, organiziranje dječje prostitucije i krađu. Krivima su proglašeni braća Christopher (23), Matthew (25) i Shane Whiteley (30), te 39-godišnji Spencer i Taleb Bapir.  Tijekom postupka utvrđeno je da su ciljano napadali samo mnogo slabije žrtve od sebe, malene djevojčice čija im je patnja pričinjala zadovoljstvo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo