VESNA ŠVANCER

VELIKA ANTIKORUPCIJSKA AKCIJA U BiH Uhićena potpredsjednica Parlamenta Federacije zbog afere s dodjeljivanjem novca nevladinim udrugama

Vesna Švancer
 FACEBOOK

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su u petak potpredsjednicu Parlamenta Federacije BiH Vesnu Švancer, koja je inače dužnosnica Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, te još jednoga člana ove stranke u korupcijskoj aferi povezanoj s dodjeljivanjem sredstava nevladinim organizacijama.

Kako su u subotu objavili mediji u BiH, policija je u akciji "Globus" na području Tuzle i Gračanice uhitila dvije osobe zbog zloporabe službenoga položaja i ovlasti. Za uhićene su navedeni inicijali (V.Š. i S.K.) te je policija objavila kako su kriminalistički ispitani te će biti predani Županijskom državnom odvjetništvu.

Proveden je i pretres prostorija koje su koristile spomenute dvije osobe te su izuzeti predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Mediji su objavili kako su uhićeni dopredsjedavajuća Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer i član Općinskoga odbora SBB-a Gračanice Said Kapetančić.

Dopredsjedavajuća Federalnoga parlamenta po tim je navodima odobravala sredstva nevladinim udrugama, nakon čega su joj one vraćale taj novac.

Švancer je prošle godine osuđena na uvjetnu kaznu pred Općinskim sudom u Zenici zbog kaznenoga djela prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:10