POLICIJA NA NOGAMA

VELIKA RACIJA Uhićene osobe s 'područja bivše Jugoslavije', brojni radnici s ovih prostora istražuju se zbog neovlaštenog boravka u Njemačkoj!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.05.2018. u 21:17

Police men in Frankfurt am Main railway station with migrants, Image: 291546362, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Oko 1000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske postrojbe SEK, sudjelovalo je u velikoj raciji kodnog imena 'Midas' koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke. Meta racije je bio rad na crno na gradilištima, a uhićene su četiri osobe.

Uhićeni pripadaju 'obiteljskom klanu' iz, kako njemački mediji navode, zemalja 'bivše Jugoslavije', a stari su između 29 i 53 godine. Oni su osumnjičeni za izbjegavanje poreza i prijevaru tešku milijune eura, piše CroExpress.

Policija je u Hamburgu, Bremenu i Bavarskoj prekontrolirala više od 50 stanova. U jednom je stanu pas nanjušio 120.000 eura, a ukupno je pronađeno 160.000 eura i dva oružja.

Uhićenici se sumnjiče da su izgradili mrežu građevinskih i tvrtki paravana putem kojih su, osim utaje poreza i izbjegavanja plaćanja obveznih socijalnih davanja, vršili i velike krijumčarske poslove. Više od 120 radnika istražuje se zbog neovlaštenog boravka u Njemačkoj.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo