SUMMIT NATO-a

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ S GLAMUROZNOG PRIMANJA KOD KRALJICE Melania i Kate Middleton kao na crvenom tepihu, Trump i princ Charles kao stari prijatelji

 
 Geoff Pugh/Yui Mok/Chris Jackson/Peter Nichos/Reuters / Yui Mok / PA Images / Profimedia

U Londonu se održava 70. summit NATO-a, a dan uoči njegova početka, nakon niza bilateralnih susreta, čelnici država članica Sjevernoatlantskog pakta stigli su u Buckinghamsku palaču gdje ih je primila kraljica Elizabeta II i njezin nasljednik princ Charles.

Premda je ovo jubilarno okupljanje u znaku problema koji dovode u pitanje sam opstanak saveza, večernji prijem kod kraljice imao je puno svečaniji ton.

Tome su svakako pridonijeli američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania koji su se ranije tijekom večeri već družili s princom Charlesom i njegovom suprugom Camillom, a navečer im se pridružila i vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton.

Melania je apsolutno plijenila pažnju u žutom kaputu modne kuće Valentino s detaljima boje fuksije koji se može kupiti za 40.000 kuna, donijevši dašak glamura na londonski summit. Uz to je kombinirala štikle u boji fuksije. Middleton je također pogodila stajling odabravši jarko zelenu haljinu novozelandske dizajnerice Emilije Wickstead koja stoji oko 8 i pol tisuća kuna.

FOTOGALERIJA: Svečano primanje u Buckinghamskoj palači

Očekuje se da će Kate Middleton odigrati važnu ulogu na večerašnjem događaju jer se njezin muž, princ William, pridružio britanskoj mornarici koja u sklopu specijalne misije čuva naftne tankere od iranskih snaga, piše Daily Mail.

Kraljica je djelovala veselo i odlično raspoloženo unatoč činjenici što je posljednjih tjedana na meti javnosti i medija zbog skandala sa sinom princom Andrewom, koji je na koncu razriješen kraljevskih dužnosti, i unatoč tome što se ovaj vikend po društvenim mrežama proširila lažna vijest o njezinoj smrti.

Na svečanu večeru, kojom se obilježava 70 godina NATO saveza, pozvani su svi sudionici summita. U utorak navečer šefove izaslanstava primila je britanska kraljica Elizabeta II u Buckinghamskoj palaču, a nakon toga primit će ih domaćin skupa, britanski premijer Boris Johnson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:17