'PRAVDA ZA DAVIDA!'

VELIKI KORAK NAPRIJED U SLUČAJU UBIJENOG DAVIDA DRAGIČEVIĆA Uhićen 36-godišnjak, određen jednomjesečni pritvor

 Facebook 'Pravda za Davida'

U slučaju ubijenog mladića Davida Dragičevića, radi čega se u Republici Srpskoj već mjesecima organiziraju prosvjedi, palo je i prvo uhićenje.

Naime, uhapšen je Banjalučanin A.K. (36) i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kako doznaje portal Nezavisne.com, radi se o Alenu Kukiću, a tereti ga se da je manipulirao snimkama nadzornih kamera te je optužen za pomoć činitelju kaznenog djela.

"U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubojstvo, na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982. godine iz Banjaluke, stavio je dana 20.09.2018. godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u priopćenju.

Kukić je pritvoren radi opasnosti od krivotvorenja ili uništavanja dokaza te utjecanja na svjedoke.

Podsjećamo, David je pronađen mrtav 24. ožujka na ušću rječice Crkvine u Vrbas u Banja Luci. Službeni uzrok smrti je utapanje uslijed uzimanja droge, no njegov otac Davor tvrdi da njegov sin nije bio narkoman već je mučen i ubijen. Zbog toga su organizirani masovni prosvjedi kojima se traži pravda za Davida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:21