NEVRIJEME

VIDEO: APOKALIPTIČNE SCENE IZ POPULARNIH GRČKIH LJETOVALIŠTA Bujice mutne vode nose automobile niz ulice, nema struje i vode, pucaju brane...

 
 youtube screenshots

Popularna grčka ljetovališta na poluotoku Halkidiki posljednja dva dana izgledaju kao da ih je pogodila apokalipsa. Jaka kiša praćena grmljavinom i snažni vjetrovi uništili su godišnje odmore brojnih turista, ali i otežali život i lokalnom stanovništvu.

U mjestu Nea Moudania ulice su pretvorene u rijeke koje nose sve pred sobom, a u Kassandri i Sitoniji situacija je vrlo slična, možda čak i dramatičnija. Nema struje i vode, a turisti su zarobljeni u svojim apartmanima.

Grci pišu da je nevrijeme trajalo gotovo sat vremena i da su kiše i vjetrovi uništili gotovo svu infrastrukturu na obali. Veliki problem se pojavio i na obližnjim planinama s kojih se slilo toliko vode da su popucale neke i brane. Upravo zbog toga gradić Nikiti se guši u mutnoj, smeđoj vodi.

Srpski turisti javili su Blicu da kiša ondje povremeno stane, ali su te pauze toliko kratke da je dojam da padaline ne prestaju satima.

- U nekoliko navrata bujice vode su se spustile niz glavne ulice u Nikitiju i nosile automobile u more. Vile i apartmani nisu ugroženi i nema poplavljenih kuća budući da se voda ne zadržava, već se niz bočne ulice slijeva uz more - javljaju turisti preko Facebooka.

Dobra vijest za sve u Nikitiji je da je gotovo s kišama, ali loša je da će trebati proći dosta vremena dok se more ne razbistri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:10