LIJEČI SE NA KUBI

VIDEO Chavez u emotivnom govoru priznao: Bio sam na operaciji zbog raka

'Proces oporavka mora biti pažljiv i polagan, ali odlučan sam dobiti ovu bitku. Hasta la victoria siempre!'
 AFP

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je u televizijskom obraćanju naciji otkrio kako boluje od raka te da se liječi na Kubi, što je objasnilo zašto u toj zemlji boravi od 10. lipnja.

- Operacijom mi je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina i na putu sam oporavka, ali proces mora biti pažljiv i polagan. Ali odlučan sam dobiti ovu bitku - rekao je u emotivnom govoru predsjednik i potom ga završio poznatim usklikom "Hasta la victoria siempre" (Do pobjede, zauvijek).

No u govoru nije imenovao svog zamjenika niti političke planove za zemlju dok ga nema, zbog čega politički analitičari tvrde kako se Venezuela nalazi u razdoblju političke neizvjesnoti, a predsjednički izbori su tek dogodine.

Svejedno, članovi njegove Vlade su naglasili kako će se sve zacrtane reforme ispunjavati prema svom zakazanom redu, ali su i otkazali regionalni summit povodom proslave 200. godišnjice neovisnosti 5. i 6. srpnja.

Kako bi pokazali lojalnost predsjedniku , od građana su tražili da masovnim skupovima na ulici pokažu potporu bolesnom Chavezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:21