ODBACIO SVE OPTUŽBE

Chavez: Venezuela nije prijetnja nikome, Obama je 'dobar dečko'

Venezuela's President Hugo Chavez during a news conference at Miraflores Palace in Caracas January 26, 2010. Chavez on Tuesday named Agriculture Minister Elias Jaua as the country's new vice president, following the resignation of Ramon Carrizalez. REUTERS/Miraflores Palace/Handout (VENEZUELA - Tags: POLITICS) QUALITY FROM SOURCE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
 Reuters

CARACAS - Predsjednik Venezuele Hugo Chavez izjavio je u subotu da njegova zemlja nije prijetnja nikome, nakon što je kandidat za američkog predsjednika Mitt Romney kritizirao Baracka Obamu za umanjivanje rizika koji predstavlja Chavez.

Obama je ovoga tjedna u intervjuu jednoj televiziji na španjolskom jeziku izjavio da Chavezovi potezi posljednjih godina nisu ozbiljnije utjecali na nacionalnu sigurnost SAD-a.

Romney je tu Obaminu izjavu ocijenio "šokantnom i zaprepašćujućom" i znakom slabosti vanjske politike demokratskog predsjednika.

U intervjuu za lokalnu televiziju Chavez je odbacio sve optužbe da on predstavlja opasnost. "Današnja Venezuela nije prijetnja nikome", naglasio je predsjednik Chavez.

"Sve je to izmišljotina imperijalista i globalnih desničara: da se uranij obogaćuje u Venezueli, da ovdje postavljamo rakete, da podupiremo terorizam", rekao je.

U vrijeme dok se i Chavez i Obama ove godine bore za reizbor, venezuelanski predsjednik koristi pomirujuću retoriku ističući da posljednje Obamine izjave treba staviti u kontekst.

" Obama je usred kampanje. On je kandidat. Mislim da je Obama, osim što je 'predsjednik', dobar dečko", kazao je Chavez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:19