INCIDENT

VIDEO: DRAMA KOD LOS ANGELESA Avion ispustio gorivo na školsko igralište puno djece

 
 screenshot Youtube

Zrakoplov koji se vraćao u zračnu luku u Los Angelesu ispustio je gorivo na igralište jedne osnovne škole, na kojem su se u to vrijeme igrala djeca, javlja AP.

Vatrogasci su odmah poslani na lice mjesta kako bi pomogli ozlijeđenima. Lakše ozljede pretrpjelo je 17 djece i devet odraslih osoba, no nitko od njih nije morao biti prebačen u bolnicu.

Za to područje nije bila potrebna evakuacija.

Incident se dogodio malo prije podneva po lokalnom vremenu na području osnovne škole Park Avenue.

'Učenici i zaposlenici škole bili su na igralištu kad se to dogodilo pa ih je gorivo poprskalo ili su udahnuli pare iz njega', priopćeno je s mjesta događaja. Dodaje se da su onamo odmah stigli vatrogasci i hitna pomoć kako bi pomogli onima koji su se požalili na iritaciju kože ili probleme s disanjem.

Federalna uprava za zrakoplovstvo je priopćila da se radilo o letu Delta Air Lines koji je putovao prema Šangaju, no nedugo nakon polijetanja iz Los Angelesa, proglasio je izvanredno stanje, vratio se natrag na aerodrom u Los Angelesu, gdje je sletio bez problema.

Snimke na društvenim mrežama prikazuju policiju i vozila hitne pomoći oko škole koja se nalazi 20-ak kilometara istočno od Los Angelesa.

Iz Delta Air Linesa su poručili da je došlo do problema s motorom zrakoplova, zbog kojih se on morao vratiti na aerodrom. Gorivo je zrakoplov morao hitno ispustiti kako bi prije tog slijetanja smanjio težinu te sigurno sletio, javlja AP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:31