BEZIZLAZNA SITUACIJA

VIDEO: EUROPSKI TURIZAM JE NA KOLJENIMA Pogledajte reportažu iz Madrida koja najbolje govori što se ovih dana događa u Španjolskoj

 
 JAVIER SORIANO / AFP

U Madridu većina institucija je zbog epidemije koronavirusa zatvorena, kao i mnogobrojni hoteli, kazališta i restorani, a za oko 15 tisuća taksista to znači da je biznis kolabirao, navodi se u reportaži Deutsche Wellea.

Vlada je najavila paket pomoći od 200 milijardi eura, ali to taksiste neće spasiti.

- Ne zarađujemo. Ne moramo doduše plaćati doprinose državi, ali moram platiti ratu kredita za stan, kupiti hranu. Smanjili su nam opterećenje za 10 posto, ali kakva korist od toga kada ništa ne zarađujemo - objašnjava taksist Santiago Rodriguez.

Gotovo svi koji rade u hotelima kazalištima i restoranima su li otpušteni ili rade od kuće.

-->

Jesus Martinez iz turističke platforme Madrida tvrdi kako nije iznenađenje da su brojna mala, srednja i velika poduzeća morala zatvoriti poslovanje te da će vidjeti nakon pandemije hoće li se uspjeti oporaviti.

Angela Ballesteros 30 godina turistima iz čitavog svijeta pokazuje ljepote Madrida, kaže da će put oporavka biti dug.

- U drugom mjesecu smo zabilježili pad broja gostiju od čak 75 posto. U trećem je stornirano svih 100 posto aranžmana. U travnju i svibnju očekujem sličnu situaciju jer sada imamo gomilu otkaza za ta dva mjeseca - kazala je Ballesteros za Deutsche Welle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:16