PROTIV MRŽNJE

VIDEO, FOTO Benetton opet šokirao reklamom: Poljubac Benedikta XVI i egipatskog imama naljutio Vatikan

Riječ je o novoj reklamnoj kampanji Benettona kojom kompanija poziva ljude na ljubav i suradnju
 Benetton

Nova promidžbena kampanja Benettona ponovo je uzdrmala svjetsku javnost i podsjetila kako se radi o modnom brandu koji voli imati kontroverzne reklame. U najnovije projektu 'UN HATE' (ODmrziti) predstavljeni su posteri s fotografijama velikih svjetskih vođa u stastvenom poljupcu.

U priopćenju za medije Benetton navodi kako reklamnom kampanjom poziva 'sve svjetske vođe i građane svijeta da se bore protiv kulture mržnje'. Kampanja UN HATE je prvi dio inicijative Benettonove istoimene fundacije pokrenute od strane Alessandra Benettona, izvršnog potpredsjednika Benetton Group.

Na posterima se ljube gotovo svi važni politički i regionalni vođe.

- Riječ je o siboličnim fotografijama pomirenja, s dodatkom ironične nade i konstruktivne provokacije, s ciljem da se pokaže kako politika, vjera i ideje, koliko god različite bile, moraju voditi do dijaloga i meditacije - navodi se u Benettonovu priopćenju.

Kampanju prati i film u režiji Laurenta Chaneza.

Međutim, unatoč dobrim namjerama kampanja je izazvala vrlo negativne reakcije u Vatikanu gdje je reklama povučena. Najviše negativnih komentara dobila je upravo fotografija gdje se papa Benedikt XVI ljubi s egipatskim imamom Ahmedom al-Tayebom.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi reklamu je nazvao 'neprihvatljivom' manipulacijom papina izgleda koja je uvrijedila vjernike.

- Reklama je očit odraz manjka poštovanja prema Papi - rekao je Lobardi u priopćenju te dodao kako Vatikan razmatra mjere kojima bi se zaštitila Papina slika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:49